Cruyff: „Mi lenne a legjobb? Guardiola”

Súlyos kritikák: „Azok irányítanak, akik nem értenek a futballhoz”

Az FC Barcelona legendás alakja, Johan Cruyff a napokban interjút adott az ‘El Mundo del Siglo XXI’ napilapnak, amelyben ismét élesen kikelt a katalán egyesület jelenlegi vezetése ellen. Cruyff úgy véli, azok irányítanak a klubnál, akik nem értenek a futballhoz, és ez tökéletesen meglátszik a csapat teljesítményén. A holland azonban megvédte Messit, mivel pár hete még mindenki dicsérte, most pedig mindenki elküldené, ez azonban nem normális jelenség. 

„A legjobb a Barça számára az lenne, ha Guardiola visszatérne. Pep egy fantasztikus tréner, akinél nincs jobb jelenleg. Én, ha Laporta visszatér a klub élére, azt fogom neki mondani, hogy a legjobb, amit tehet, az, ha visszahozza Pepet. S mivel Laporta egy intelligens vezetõ, biztos vagyok benne, hogy meg is tenné ezt.”

Mi a jelenlegi Barça problémája?

Azok irányítanak, akik nem értenek a futballhoz. Nem az edzõ irányít, nem a szakmai szempontok döntenek. Ehelyett azok hozzák a döntéseket, akik arra használják fel a futballt, hogy tárgyaljanak.”

Messi a problémák forrása?

Badarság. Néhány hete még Messi volt a világ legjobb játékosa, most pedig a Bajnokok Ligájából való kiesés után kétségbe vonják az értékét. A Barcelona jelenleg strukturális problémákkal küzd. Az elnök ugyanis igényt tart a vezetõedzõi teendõk elvégzésére is, de még a sportigazgatói feladatokat is el akarja végezni.”

Laporta vs. Rosell/Bartomeu

Laporta mindvégig elnökként funkcionált, és elnök maradt a regnálása idején. Hagyta dolgozni azokat, akik értenek a futballhoz. Txikit, Rijkaardot, majd végül Guardiolát. Mindenki tévedhet, ezek a személyek is tévedtek, de õk értenek ehhez a játékhoz, Laporta pedig mindvégig azon volt, hogy megvédje õket. Ezért is mûködött az egész történet. Voltak jobb és rosszabb pillanatok persze Laporta idején is, de összességében az egy fantasztikus idõszak volt nem csak az eredmények, de a pályán mutatott játék miatt is.”