„A Barça már nem segíti Messit”

Szakértõi vélemények az argentin barcelonai helyzetérõl

A ’Mi történik Messivel?’ címû írásunkban már felvetettük, hogy mi is történik az argentin sztárral, ezen anyagunkban pedig olyan újságírók véleményét szedtük egy csokorba, akik komoly presztízzsel bírnak a szakmájukban.

Juan Pablo Varsky, Argentína egyik legtekintélyesebb újságírója:

„Van egy mondása Kennedynek, ami tökéletesen leírja Messi és a Barcelona jelenlegi kapcsolatát. Kennedy egyszer azt mondta: ’Ne kérdezd, mit tehet az országod érted, hanem kérdezd azt, mit tehetsz te az országodért.’ Amikor Guardiola távozott, Messi a csapat élére állt, és nagy felelõsséget vállalt érte. Az idei szezon októberében azonban a teste azt mondta, hogy elég, Messi pedig vette az adást, és elkezdett a személyes érdekeiben gondolkodni, mert rájött, hogy a csapat már nem segíti õt, így nem is tudja annak a helyzetét megváltoztatni. Messi abban a két hónapban, amit Argentínában töltött, elkezdett magára és a világbajnokságra gondolni.”

Pablo Giralt, újságíró valamint a ’Direct TV’ és a ’Radio Mitre’ mûsorvezetõje

„Amikor nézem az arcát, már nem látom rajta a gyilkos ösztönt. Azt az érzést kelti, mintha neki mindegy lenne, hogy nyernek vagy veszítenek. Messi mindig is segített a csapatnak, de most már a csapat nem segíti õt. A brazíliai világbajnokság eloszlat majd minden kétséget Messi állapotáról.”

Hernán Clauss, az ’Olé’ szerkesztõje

„Leo nem fut jó szezont, de nem szabad elfelejteni, hogy egy hónapja még hármat rúgott a Madridnak a Bernabéuban. Ebben a szezonban is volt jó néhány olyan meccs, amikor Messi mentette meg a Barçát, ám az utóbbi három meccsen ugyanúgy játszott, mint a társai: rosszul. Argentínában úgy érezzük, hogy Leo nagyon nagy teljesítményt fog nyújtani a világbajnokságon.”

Daniel Avellaneda, a ’Clarín’ újságírója

„Messi kétségtelenül a világ legjobbja, de a Barça teljesítményének a romlása befolyásolja az egyéni fejlõdését. Az a fontos, hogy a Ligát befejezze megfelelõen, és hogy fizikálisan s mentálisan is jól érkezzen meg a világbajnokságra. Nem hiszem, hogy ez a rossz szezonzárás hatással lesz a világbajnokságára, mert már évek óta ezt várja.”