„Nem vagyok elégedett a munkámmal”

Nem adhatják föl a Ligát | Messi jövõjét Barcelonában látja

Tata Martino önkritikusan értékelte az elmúlt másfél hét tragikus eredménysorát a szombati, Bilbao elleni meccs elõtt tartott sajtótájékoztatón. Az argentin magára vállalta az utóbbi három vereséget, és ugyan a jövõjérõl nem beszélt, azt érezni lehetett: bõven megvan rá az esély, hogy jövõre már nem õ folytatja a csapat kispadján.

„Nekem kell vállalnom a felelõsséget az utóbbi eredményekért, de nem kell mondanom semmit sem a jövõmmel kapcsolatban.”

A csapat helyzete

 „Az eredmények nem jöttek, és ezért én vállalom a felelõsséget. Nem tudok, és nem is akarok semmi pozitívumot kiemelni a munkámból. Egyáltalán nem vagyok elégedett. Minden, amit csinálunk, azért tesszük, mert továbbra is vannak velünk szemben elvárások. Amikor nem jönnek az eredmények, senkinek nincs arra oka, hogy elégedett legyen. Természetes, hogy most így érzem magam, ha két címért elveszítettük a harcot, a harmadikért pedig nagyon kevés esélyünk maradt. Elveszítettük azt az esélyt, hogy saját magunktól függ a sorsunk, persze ha a többiek hibáznak, nekünk is több lehetõségünk lenne. Pillanatnyilag minden erõmmel azon vagyok, hogy még erre a szezonra koncentráljak, ezzel tartozom a játékosaimnak.”

Elúszott már a Liga?

„A különbségek nagyobbnak tûnnek az elmúlt hetek eseményei miatt is, de hibát követnénk el, ha már a következõ évre koncentrálnánk. Egészen addig ez így van, amíg matematikailag nem dõlt el a cím. Csak egyetlen hibára van szükségünk a két csapat részérõl, és amíg ez az esély megvan, nem szabad föladnunk.”

Messi

„Minket meglep, hogy téma az õ jövõje. Szerintem ezek olyan vélemények, amiket nem érdemes figyelembe venni, és rá nincsenek is hatással. A futballisták alapvetõen a játékra koncentrálnak, amikor csak megtehetik. A játékosoknak sokszor jól megy a játék, máskor rosszul, ezen nem érdemes újabb köröket futni csak azért, mert egy játékosnak rosszabb meccse volt éppen. Mivel Messirõl van szó, mindent túldimenzionálnak. De feltételezem, hogy Messi addig a Barcelonában fog játszani, amíg abba nem hagyja az aktív játékot. Nekem más nem is fordul meg a fejemben.”

A keret átlagéletkora

„Amikor a keret korát nézem, olyan játékosokat látok, mint Alba, Piqué, Bartra, Busquets, Pedro, Neymar, Messi, Iniesta és Cesc, õk olyan játékosok, akik elõtt még sok van, nagy pályafutás állhat elõttük. Nem gondolom, hogy a kor miatt szükséges lenne egy mélyebb megújítás a Barçánál.”