„Felelõsnek érzem magam a sikertelenségért”

Zubizarreta szerint Ter Stegen a legjobb megoldás Valdés pótlására

Az FC Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta az új vezetõedzõ, Luis Enrique bemutatásán önkritikusan elismerte, hogy hibásnak érzi magát a komolyabb trófea nélkül zárt szezonért, most pedig azon dolgozik, hogy a legjobb keretet alakítsák ki az asztúriai tréner számára. Zubi úgy véli, hogy Ter Stegen a megfelelõ választás Victor Valdés pótlására, valamint kifejezte bizalmát és támogatását Luis Enrique felé.

„Azért érkezik hozzánk, mert ismeri a filozófiánkat, és bizonyította a képességeit az elmúlt években. Úgy gondoljuk, hogy képes lesz ezt a kihívást sikerrel teljesíteni. Luis egyébként egy olyan ember, aki keresi magának a kihívásokat, és a következõ idény bizony egy nagy kihívás lesz. Együtt rálépünk erre az útra.”

„Mint már mondtam, ismeri a játékstílust, a szokásainkat, a Masiát. A szakmai stábja tisztában van minden részlettel, amit ismerni kell a klubot illetõen, azaz a legjobb kezekbe adtuk a csapatot. Az együttesbõl a lehetõ legjobbat fogja kihozni, mi pedig igyekszünk a lehetõ legjobb keretet a rendelkezésére bocsátani.”

Ter Stegen

„Már két éve elkezdtük keresni Valdés utódját, mert valamelyest várható volt a döntése. Úgy vélem, Ter Stegen minden képességgel rendelkezik ahhoz, hogy sikeres legyen a Barçában. Egy az egy elleni párharcok során kiváló, nem okoz neki nehézséget, ha a védelem sok területet hagy maga mögött, a lábbal való játéka is jó, valamint karakteres egyéniség. Hasonlókat tudok mondani Jordi Masipról, akivel az elmúlt napokban jutottunk egyezségre a hosszabbítását illetõen. Ezek a hírek elégedettséggel töltenek el bennünket.”

Rafinha és Deulofeu

„Mindketten az elsõ keretbe térnek vissza, és az elsõ tréningtõl kezdve a kezdõtagságért küzdhetnek. Ezt is várjuk el tõlük, amint belépnek az edzõközpontba. Minden tehetségük megvan ehhez a küldetéshez.”

Önkritika

„Amióta itt vagyok a klubnál, minden történésért felelõsnek éreztem magam, pláne akkor, ha valami nem úgy alakult, ahogyan terveztük. Kevés ünneplésnél láthattatok, talán ez a kapusok személyiségének tudható be. Teljes mértékben felelõsnek érzem magam az elmúlt évi teljesítményért, egyáltalán nem értékelem jónak ezt a szezont. Tisztában vagyok a problémákkal, amik végigkísértek bennünket az elmúlt idényben. Most az a feladatom, hogy Luis Enrique számára a lehetõ legjobb keretet alakítsuk ki a nyáron. Az átigazolási piac augusztus végén zár, van idõnk.”