Zubi: „Jelenleg a 6-os mez Xavié”

Pedro marad | Alexis sorsa kérdéses | Xavi még nem döntött

Az FC Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta számos aktualitást illetõen megszólalt Ivan Rakitic bemutatásán. Zubi elárulta, hogy Xavival már beszéltek a világbajnokság elõtt, ám a középpályás még nem határozta el magát véglegesen. Pedro és Adriano nem fognak távozni Barcelonából, Alexisrõl pedig annyit mondott Zubizarreta, hogy számos ajánlat érkezett már a chilei támadóért. Szóba került még Luis Suárez valamint Pogba és Vidal is.

„Folytonos kapcsolatban állunk Xavival. A világbajnokság elõtt már beszéltünk vele, amikor is azt mondta, hogy gondolkoznia kell a jövõjét illetõen. A döntést a szabadsága után fogja meghozni és bejelenteni. Ha Xavi marad, az remek hír lesz, ha távozik, azt is elfogadjuk. Jelen pillanatban a 6-os mez Xavié.”

Xavi pótolhatatlan?

„Senki sem az, de a játékstílusunk egyik idoljáról, fõ megtestesítõjérõl beszélünk. Mindig is õszinték voltunk egymáshoz, és ez most is így lesz. Ha megszületik a döntés, be fogjuk jelenteni.”

A válogatott játékosok szabadsága

„Július 24-én kezdik meg a felkészülést az új idényre, és csatlakoznak a csapathoz azok a játékosok, akik a világbajnokság elsõ szakaszában estek ki a válogatottjukkal, július 28-án pedig jön Bravo és Alexis. Reméljük, hogy tökéletes állapotban kezdjük majd meg a Ligát.”

Luis Suárez bocsánatkérése

„Volt benne annyi karakter és szerénység, hogy beismerje a súlyos hibáját, és elnézést kérjen. Ez mindenképpen pozitív. Mindenki tudja, hogy nagyszerû játékos, de jelenleg a Liverpool labdarúgója.”

Pedro és Adriano

„Egyértelmû leszek: Pedro mozdíthatatlan. Ami Adrianót illeti, egyetlen egy klubbal sem tárgyalunk a klubváltásáról.”

Alexis

„Kaptunk néhány ajánlatot Alexisért. Nem tudom, hogyan fog végzõdni az õ esete, de ha maradna velünk, az kiváló lenne.”

Fábregas távozása

Szeretném megköszönni Cescnek, hogy Xavi és Iniesta mellett valami mást tudott adni a csapatnak. A legjobbakat kívánom neki Londonban.”

Pogba és Vidal

„Mindkettejüket tökéletesen ismerjük, de nem tervezzük a leigazolásukat, mert nincs szükségünk további játékosokat igazolni a középpályára.”

Masip és Bravo

„Július 3-án aláírjuk Masip szerzõdését, július 7-én pedig bemutatjuk Bravót.”

Védõkérdés

„Egyértelmû, hogy akarunk igazolni a védelembe. Pontosan tudjuk, kire van szükségünk, és tudjuk, milyen képességû játékosok segíthetnek nekünk ennek a csapatrésznek a megerõsítésében, ám látni kell, hogy számos nagy klub egyaránt védõt keres. Nagyon sok jó középhátvéd van, de a Barçában ennél több kell. Amikor valaki áttekinti az átigazolási piacot, a Barcelona láttán rögtön tudja, hogy az adott kiszemelt a legjobbak egyike, és ez hatással van a tárgyalásokra. Piqué – ha képességei legjavát nyújtja – a legjobbak között van. Reméljük, hogy hamarosan hírekkel szolgálhatunk ebben az ügyben, de ez nem csak az FC Barcelonán múlik.”