Mathieu óvatosan gyakorol nyomást

Nyílt levél a franciától | A Barça kitartó, de a Valencia is

Jeremy Mathieu nyílt levélben tisztázta helyzetét, és egyben nyilvánvalóan próbálja elõremozdítani a Barçához való igazolását, még ha azt tagadta is, hogy a levél célja ez lenne. Mathieu elárulta, hogy a Valencia elnöke, Amadeo Salvo megígérte, hogy elengedi, amennyiben egy jó ajánlat érkezik érte. A Barcelona kitartó, Mathieu próbál távolodni a Turia-parti alakulattól, így az átigazolás létrejöttére egyre több esély mutatkozik.

„Szeretnék reagálni a közelmúlt sajtóértesüléseire, valamint szeretném megelõzni a továbbiakat ezzel a nyílt levéllel. Sohasem akartam vitába keveredni a Valenciával, mert tisztelem és a szívemben hordozom ezt a klubot illetve annak csodálatos szurkolóit. Öt éve játszom itt, és mindig is bízott bennem mindenki.”

„Nem szeretném, ha ezt a nyílt levelet úgy értelmeznék, mintha ki akarnám erõszakolni a távozásomat. Csupán az igazságot szeretném elmondani a szituációmról, amibe kerültem, és nem akarom kommentálni a híreszteléseket.”

„A Valencia egy nagyon nagy klubtól kapott ajánlatot értem. Õszinte leszek: szeretnék egy lépést elõre megtenni a karrieremben, ez az ajánlat a munkám és az erõfeszítéseim gyümölcse, és egy olyan egyedi lehetõség, amit minden futballista ki akar használni.”

„Öt éve ingyen érkeztem Valenciába, így ez az átigazolás jelentõs haszonnal járna mindegyik félnek. Mindig is a legjobbamat próbáltam nyújtani, mindig a klub volt az elsõ, de úgy érzem, hogy ez az a pillanat, amikor lépnem kell elõre, és lezárni egy korszakot, amit mindig a szívemben viselek majd. A Valenciának örökké hálás leszek.”

„Egyértelmûen visszautasítom azokat a vádakat, melyek szerint megtagadom a csapattal való munkát. Mindegyik profi játékos megérti azt, hogy ha egy ilyen lehetõség elõtt áll, minimálisára szeretné csökkenteni a kockázatát annak, hogy megsérüljön egy potenciális átigazolás elõtt.”

„Kérem a Valenciát és annak elnökét, Amadeo Salvót, hogy értse meg a helyzetemet, és üljön tárgyalóasztalhoz a távozásommal kapcsolatban. Lehetõségem van a világ egyik legnagyobb klubjában futballozni, jelenleg csak ez érdekel, ám természetesen nem felejtem el, hogy mennyi mindent is adott nekem a Valencia, és a lehetõ legszebben szeretnék búcsúzni.”

„Sosem voltam egy nehéz személyiség, aki botrányokat okoz, most sem leszek az, csupán tiszteletet kérek, és azt, hogy értsék meg a helyzetet, aminek a megoldása mindegyik félnek elõnyös lehet. Amikor az elmúlt idényben hosszabbítottam a Valenciával, az elnök megígérte, hogy amennyiben jó ajánlat érkezik értem, úgy el fog engedni.”

„Mindig is itt lesz a szívemben a Valencia, sosem fogom elfelejteni, de szeretném kiélvezni ezt a kihívást, ami elõttem áll. Mindezt úgy, hogy nem veszítem el a Valencia és a szurkolók szeretetét, akiknek mindig a legjobbamat próbáltam nyújtani.”