Gyõzelemmel debütált Luis Enrique: 0-1

Jól szerepeltek a fiatalok | Bemutatkozott ter Stegen és Halilovic

Megnyerte elsõ felkészülési mérkõzését az új Barcelona Luis Enriquével a fedélzeten: a fiatal katalán együttes 1-0-s gyõzelmet aratott a Recreativo Huelva otthonában. Az eredmény valójában nem fontos, de több pozitívumot is ki lehet emelni a szombat esti mérkõzésen látottakból.

A találkozó összefoglalója itt!

 

Bemutatkozott ugyanis a Barcelonában az új hálóõr, Marc-André ter Stegen, aki Jordi Masipot váltotta a kapuban a második félidõre. A nyáron szerzõdtetett Alen Halilovic is szép debütáláson van túl, a fiatal horvát az elsõ félidõben a katalán csapat egyik legjobbja volt.

A Barcelona alapvetõen uralta az egész mérkõzést, és végül Deulofeu hathatós közremûködésének köszönhetõen a gyõzelmet is megszerezte. A fiatal szélsõ egy látványos szóló végén tüzelt a Recreativo kapujára, és ugyan a kapus még hárította a labdáját, a kipattanót Joan Román a kapuba pofozta a találkozó 66. percében. A második félidõben kiemelendõ Ibrahim Afellay teljesítménye is.

Luis Enrique fiai a következõ héten is folytatják az alapozást, majd legközelebb két hét múlva, Nizzában lépnek pályára felkészülési mérkõzésen.

Recreativo Huelva – FC Barcelona 0-1 (0-0)
Gólszerzõ:
Joan Román (66’)

Az elsõ félidõben pályára lépõk: Masip; Montoya, Ié, Bagnack, Grimaldo; Babunski, Sergi Roberto, Halilovic; Adama, Muni, Dani Nieto.

A második félidõben pályára lépõk: Ter Stegen, Patric, Diagné, Bartra, Lucas; Samper, Joan Roman, Cámara, Afellay, Deulofeu, Sandro, Dongou.