Márquez nem Mathieuben látja a megoldást

A mexikói szerint jobban kellene elkölteni azt a 20 millió eurót

Az FC Barcelona korábbi klasszis hátvédje, Rafael Márquez szerint a Barça rosszul dönt, amennyiben leigazolja 20 millió euróért a francia Jeremy Mathieut a Valenciától. Márquez a Rac-1 ‘Primer toc’ címû mûsorában elmondta, hogy jobban is el lehetne költeni ezt az összeget. A legfrissebb hírek szerint egyébként a Barcelona ki fogja fizetni Mathieu kivásárlási árát. 

„Nem hiszem, hogy Mathieu beleillik a Barça stílusába, az árát láttán pedig pláne rossz döntésrõl beszélhetünk” – így a brazíliai világbajnokságon a mexikói válogatottal a nyolcaddöntõig jutó Márquez, aki 2003 és 2010 között futballozott Katalóniában. 

„Nagyon remélem, hogy jól átgondolják a dolgot, ha pedig már kifizetnek ennyit, akkor egy olyan játékosért teszik mindezt, aki megéri ezt az összeget” – hangsúlyozta ismételten a mexikói középhátvéd azt, hogy Mathieu nem a legjobb megoldás a Barça védelmének a megerõsítésére. 

Hétfõ este a madridi ‘As’ és a katalán ‘Sport’ is arról számolt be, hogy a nap folyamán a két klub vezetõi telefonos kapcsolatban álltak egymással, ám a Valencia továbbra sem hajlandó csökkenteni a francia hátvédért kért összeget, így a Barcelona úgy döntött, hogy végül ki fogja fizetni a 20 millió eurót a franciáért.

Ha igazak az értesülések, úgy az ügyet napokon belül lezárják a felek, mert a Valencia 23-án elutazik egy dél-amerikai túrára, és ha Mathieunek a Turia-parti alakulattal kellene tartania, úgy a katalánok végleg lemondanának róla.