A fizetés ütemezése az újabb probléma

A Barça „apránként” utalna, így Mathieu utazik Dél-Amerikába

A Barça hajlandó kifizetni Mathieu kivásárlási árát, ám így sem teljes a megállapodás a két fél között, mivel a legutolsó részletet illetõen is eltérnek a kezdeti álláspontok: a Barça a 20 millió euró jelentõsebb részét késõbb fizetné csak, míg a Valencia az összeg nagyobbik felét most akarja megkapni. Ha nem lesz egyezség reggelig, úgy Mathieu utazik Dél-Amerikába szerda délelõtt. 

Habár korábban azt írtuk, hogy amennyiben Mathieu felszáll a Valencia dél-amerikai túrájára tartó repülõgépre, úgy a játékos barcelonai szerzõdése kútba esik, ez mostanra megváltozott, mivel a Barcelona hajlandó kifizetni a hátvéd kivásárlási árát.

Nincs azonban még egyezség a fizetés ütemezésérõl. A Valencia a napokban engedte el a másik középhátvédjét, Ricardo Costát, így szüksége van bevételre, hogy megerõsítse a védelmét, ahova rögtön két játékost is kellene ugye igazolnia. Ennek következtében a Turia-parti alakulat a 20 millió euró jelentõs részét akarja megkapni most a Barcelonától, amely azonban elsõre csak 5 millió eurót fizetne, a hátralévõ részt pedig késõbb utalná.

Ha nem születik egyezség a fenti pontot illetõen reggelig, úgy Mathieu elutazik Dél-Amerikába, mert a Valencia feltüntette az õ nevét is a dél-amerikai túrán részt vevõ játékosok listáján.