Hivatalos: Mathieu a Barçáé!

20 millió euróba kerül | Négy évre ír alá, csütörtökön mutatják be

Az FC Barcelona szerda dél tájékán bejelentette, hogy egyezségre jutott a Valenciával a francia Jeremy Mathieu klubváltását illetõen, így a játékos 20 millió euróért a Barçához igazol. Mathieu 4+1 esztendõre fog aláírni, a kivásárlási ára pedig 50 millió euró lesz. 

A katalán egyesület megerõsíti a honlapján, hogy 20 millió eurót fizet a francia hátvédért, aki négy évre fog aláírni, valamint egy opcionális, ötödik esztendõt is tartalmaz a kontraktusa, a kivásárlási ára pedig 50 millió euró lesz. Hivatalosan egyik klub sem közölte, de a spanyol lapok úgy tudják, hogy a Barça most fizet 10 millió eurót, a hátralévõ 10 milliót pedig a késõbbiekben fogja rendezni.

Mathieu ugyan már Madridban járt a Turia-parti alakulattal szerda délelõtt, hogy Dél-Amerika felé vegye az irányt, ám a beszállás elõtt értesítették, hogy megszületett az egyezség a két klub között, így a francia elbúcsúzott a társaitól, és Dél-Amerika helyett Katalónia felé veszi az irányt.

Mathieu így délután fog megérkezni Barcelonába, és 17 órától a hagyományos, klubcímer elõtti fotózáson fog túlesni az egyesület székháza elõtt. A fõbb eseményekre azonban csütörtökön kerül sor; dél körül átesik az orvosi vizsgálatokon, 18 órakor aláírja a szerzõdését, majd a Camp Nou gyepén a szurkolóknak is bemutatkozik, hogy végül sajtótájékoztatót adjon a Camp Nou ‘Ricard Maxenchs’ termében.