Mathieu-transzfer: a vezetés hû önmagához

Tavaly a klub sokallta a 10 millió eurót | Luis Enrique kifejezett kérése

A katalán ‘El Mundo Deportivo’ sportnapilap értesülései szerint az FC Barcelona vezetése az elmúlt nyáron sokallta Jeremy Mathieu 10 millió eurós kivásárlási árát, így nem igazolta le, a francia pedig hosszabbított, és az új szerzõdésében már 20 millió euróra emelték ezt az összeget. Legalább annyi az egészben a pozitívum, hogy Mathieu az új tréner, Luis Enrique kifejezett kérése, azaz a vezetõség figyelembe veszi az edzõ kéréseit. 

Habár még csak sajtóértesülés, de a katalán ‘Sport’ úgy tudja, hogy a Manchester United nagyjából 20 millió euró körüli összegért fogja megszerezni Mats Hummelst, a németek világklasszis, világbajnok és 25 éves hátvédjét. Ennek a három szónak Barcelonában nem igazán van jelentõsége – világklasszis, világbajnok és 25 esztendõs. Hummels nem a leggyorsabb, de a brazíliai világbajnokságon mindenki láthatta, hogy a helyezkedése szenzációs.

Rafa Márquez szerint sem a francia Mathieu a megoldás a védelem problémáira, de Luis Enrique ragaszkodik a jelöltjéhez, így a katalán klub vélhetõen a következõ órákban le fogja zárni az átigazolást, hiszen szerdán indul a Valencia Dél-Amerikába, és ha oda elutazik a Turia-parti együttessel Mathieu, úgy kizárható lesz az, hogy Barcelonába igazol. Katalán lapértesülések alapján azonban a Barça ki fogja fizetni a védõ 20 millió eurós kivásárlási árát, így váratlan fejlemények nélkül Mathieu leigazolása a keddi nap folyamán realitássá válik majd.

Mathieu szerzõdtetése hûen tükrözi a katalán vezetés tevékenységét, és igazolja azt, miért is kritizálják annyian a jelenlegi igazgatóságot és sportszakmai vezetést. Mathieu iránt már tavaly is érdeklõdött a Barça az ‘El Mundo Deportivo’ értesülései szerint, ám a klub akkor sokallta a francia 10 millió eurós kivásárlási árát. Mathieu ezért hosszabbított a Valenciával, és az új kontraktusában már egy 20 millió eurós kivásárlási ár szerepel. Most ezt fogja kifizetni a Barcelona.

Mathieu nem rossz védõ, de idén tölti be a 31. életévét, ráadásul csak két szezon óta játszik középhátvédként, ehhez képest viszont az ára nagyon magas.

Mindezek ellenére valakinek már érkeznie kell. Az átigazolási tilalom azonban függõben, így a következõ nyáron lehetséges, hogy nem lesz lehetõsége igazolni a klubnak. Erre is gondolni kell… kellene.