„Lucho meg fogja találni mindenki helyét”

Sylvinho és Belletti sem aggódik | A trénert tartják a legjobb igazolásnak

Az FC Barcelona két korábbi kiválósága, Sylvinho és Juliano Belletti is megszólalt Deco búcsúmeccse elõtt a katalán egyesület hivatalos honlapjának nyilatkozva. Mindketten hangsúlyozták, hogy nem tartanak az új idénytõl, mert Luis Enrique mindenkinek meg fogja találni a helyét. Sylvinho pozitívan emlékezik vissza Luis Enrique B csapatnak tartott edzéseire, míg Belletti szerint a tréner ragaszkodni fog a stílushoz, és az újakkal még ellenállhatatlanabbá teszi azt. 

Belletti: 

„Amikor egy csapat nem nyer címeket, akkor mindig a legjobbakat kritizálják a leghevesebben, de nem szabad elfelejteni, mit is tett õ a Barçáért. Senki sem fogja véghezvinni azt, amit Messi tett, õ a legjobb játékos, aki valaha gránátvörös-kék mezben futballozott…”

A keret nagyon erõsnek tûnik, Suárez leigazolását pedig imádom. Õ egy egyéniség, egy olyan támadó, aki amellett, hogy nagyon sok gólt szerez, nagyon sokat dolgozik is a mezõnyben.”

„Annak ellenére, hogy Suárez megszerzése zseniális hír és a dél-amerikai igazolások nagyon ígéretesnek tûnnek számomra, a Barça legjobb igazolása Luis Enrique. Biztos vagyok benne, hogy ragaszkodni fog a stílushoz, és a rendelkezésére álló, megerõsített kerettel javítani fogja, és még erõsebbé teszi azt.”

Sylvinho:

„Szerintem nagyon jó szezon elé néz a Barça, különösen annak a tudatában, hogy Luis Enrique az új tréner. Egy nagyon komoly emberrõl beszélünk, egy fiatal, dinamikus, nagyon jó szakemberrõl, aki tökéletesen ismeri a klubot. Nagyon jó munkát fog végezni.”

„Hogy Suárez, Messi és Neymar nem tudnak majd együttmûködni? A mi idõnkben azt mondták, hogy Xavi és Iniesta nem tudnak együtt játszani. Andrés 18 éves volt, és az emberek kételkedtek abban, mit is tud majd nyújtani Xavi oldalán. Aztán késõbb mindent megnyertek együtt… Luis Enrique mindenkinek meg fogja találni a helyét és szerepét a csapatban.”

„A trófeák vissza fognak térni, én pedig nagyon örülök, hogy Luis Enrique visszatért. Amikor a B csapat trénere volt, már láthattuk, hogy nagyon kemény edzéseket tart, nagyon sokat követel tõled, és egyértelmû, hogy ért a futballhoz. A legideálisabb tréner volt a posztra, örülök, hogy rá esett a klub választása.”