Luis Enrique ragaszkodik Cuadradóhoz

Az MU is megszerezné | A játékosnak nyomást kell gyakorolnia

Az FC Barcelona trénere, Luis Enrique továbbra is ragaszkodik Juan Guillermo Cuadrado megszerzéséhez, mivel a kolumbiai sokoldalúsága és fizikai ereje óriási mélységet és pluszt adna a csapatának. A Fiorentina ugyan megtartaná a szélsõt, de tudja, hogy amennyiben Cuadrado távozni akar, úgy nem tudja Firenzében tartani a világbajnokságon kiváló teljesítményt nyújtó labdarúgót. Cuadrado a sajtóértesülések szerint a Barçát preferálja, ám így sem lesz könnyû megszerezni õt, mert az MU is érdeklõdik érte, a Fiorentina pedig nagyjából 40-50 millió eurót kér.

A madridi ‘Marca’ értesülései szerint Luis Enrique már az AS Roma trénereként is meg akarta szerezni Cuadradót, mert a szakvezetõ nagyon nagyra értékeli a játékos sokoldalúságát és fizikai erejét. Habár Cuadrado az elmúlt években alig játszott a védelem jobb oldalán, Luis Enrique maximálisan bízik abban, hogy a játékos mindenféle probléma nélkül tud alkalmazkodni ehhez a poszthoz, s ha pedig úgy adódik, akkor a támadósorban is bevetheti õt.

Cuadrado augusztus elején csatlakozik a Fiorentina csapatához a szabadsága után, és ekkor tud majd leülni vele a Fiorentina vezetõsége, hogy beszéljenek a jövõrõl. Firenzében tudják, hogy Cuadrado megtartása nagyon nehéz feladat, és jóllehet az olasz klub, mely a nyáron szerezte meg az Udinese csapatától a szélsõ teljes játkéjogát, szívesen látná, ha a kolumbiai maradna, erre kevés esély mutatkozik. Éppen ezért a napokban a Fiorentina sportigazgatója, Daniele Pradé a ‘Sky Sport 24’-nek nyilatkozva be is árazta a játékost, azt nyilatkozva, hogy „nehéz lenne visszautasítani egy 50 millió eurós ajánlatot”.

Sajtóértesülések alapján Cuadrado a Barçát részesíti elõnyben, de a katalán egyesület így sem számíthat könnyû tárgyalásokra, mert az angol Manchester United is megszerezné a labdarúgót, ráadásul az MU, mely vissza akar térni az európai elitbe, hajlandó hosszabb tárgyalások nélkül is kifizetni 40 millió eurót a játékosért. Hivatalos ajánlat Pradé elmondása szerint még nem érkezett az olasz klubhoz Cuadradóért, de az MU kétségtelenül egy nagy és gazdaságilag erõteljes rivális a katalánok számára a játékos megszerzéséért folytatott harcban.

Ebben a harcban egyébként a Barcelona számítana a játékos nyomásgyakorlására, csakúgy, mint Mathieu esetében. Amint az ismeretes, Mathieu nyílt levélben kérte a Turia-parti alakulatot, hogy tárgyaljon a Barçával az átigazolási díjáról, és a katalánok erre számítanak a kolumbiai játékostól is, hogy megkönnyítsék a tárgyalási folyamatokat. Remélhetõleg több sikerrel, mint Mathieu esetében, hiszen a Valencia nem engedett, így a katalánoknak végül ki kellett fizetniük a francia kivásárlási árát.

A probléma egyébként a Manchester United érdeklõdésén túl az, hogy Dani Alves maradna Barcelonában, és kitöltené a szerzõdését, mivel jelenleg egyetlen egy olyan klub sincsen, amely a magas fizetése mellett még a katalán egyesületnek is hajlandó lenne fizetni a brazil játékjogáért. Ennek következtében Alves komolyabb ajánlat hiányában kitöltené a 2015-ig szóló kontraktusát. Ennek ellenére nem biztos, hogy a Barcelonát ez távol tartaná Cuadrado leigazolásától, hiszen a klubot valószínûleg ki fogják tiltani a közeljövõben egy bizonyos idõre az átigazolási idõszakból.

A sajtóértesüléseket óvatosan kell kezelni, annyi viszont bizonyosnak tûnik, hogy Mathieu megszerzése után Cuadrado a Barça elsõ számú átigazolási célpontja.