Mathieu: „Kicsit késõn, de itt vagyok”

Zubi szerint egy 30 éves játékos már nem számít öregnek

Jeremy Mathieu immáron az FC Barcelona labdarúgója, a franciát csütörtök este bemutatták a Camp Nouban, az azt követõ sajtótájékoztatón pedig a játékos mellett Zubizarreta sportigazgató is megszólalt. Mathieu élete legnagyobb lehetõségének tartja a barcelonai szerzõdést, ami szerinte egy kicsit késõn jött, de eljött, és neki ez a lényeg. Zubi úgy véli, egy 30 éves játékos már nem öreg, Mathieu kiváló állapotban van, a további erõsítésekrõl pedig azt mondta, hogy az átigazolási idõszak augusztus 31-én zár.

Mathieu:

„Én mindig 100%-ot adok, akármelyik klubnál játszom éppen. Az elkötelezettség a részemrõl maximális, minden tõlem telhetõt meg fogok tenni. Azért jöttem, hogy trófeákat nyerjünk.”

„Jelen pillanatban a karrierem legjobb pillanatában vagyok. Nagyon sokat dolgoztam, hogy itt lehessek. A lehetõség kissé késõn érkezett, de itt vagyok, és mindent meg fogok tenni, hogy a lehetõ legtöbb idõt tölthessek el a Barçánál. Képességeim legjavát fogom nyújtani, és mindent meg fogok tenni a Barcelonáért.”

„Amikor megtudtam, hogy a Barcelona akar, egyértelmû volt, mit is szeretnék én. Mindent megtettem a részemrõl, hogy ide igazolhassak. Elégedett vagyok.”

„Nagyjából másfél hónapja beszéltem Luis Enriquével, nagy önbizalmat adott az a beszélgetés. Megpróbálom meghálálni a bizalmát.”

„Minden, amit Puyol tett, elképesztõ és óriási. Természetesen nagyon szeretném, ha olyan pályafutást zárhatnék, mint õ, ám tudom, hogy ez nagyon komplikált.”

„Nem érzek semmilyen nyomást azzal, hogy a Barçában kell játszanom. Az érezhetõ, hogy az eredménykényszer miatt itt nagyobb az elvárás, de ennyi, semmi több.”

Zubizarreta:

„Olyan játékosról beszélünk, aki a baloldalon kezdte, majd középsõ védõként folytatta. Rendelkezik egy védõ erõteljességével, de azokkal a képességekkel is, hogy megfelelõen kihozza a labdát hátulról. Ismeri a játékstílusunkat, és igazi versenyezõ karakter.”

„Barcelonában a középsõ védõk nagyon hátrányos helyzetekben találhatják magukat, pláne akkor, ha a támadó felfogású szélsõk az ellenfél térfelén vannak. Mathieu rendelkezik azokkal az adottságokkal, amik alapján ezeket a hátrányokat és az ebbõl fakadó célokat abszolválni tudja. Ha három védõvel akarunk játszani, alkalmazkodni tud hozzá mindenféle gond nélkül. Nem csak egy kiváló középsõ védõt igazoltunk, hanem egy remek futballistát.”

„Korábban egy 30 éves játékos már valóban öregnek számított, ám ez már nem így van. Mathieu kiváló fizikai állapotnak örvend, a vezetõedzõ szakmai szempontok alapján dönthet majd, ki is játszik.”

„Minden döntést a vezetõedzõvel közösen hozunk meg. Tavaly is így volt, amikor úgy döntöttünk, hogy Puyol miatt nem igazolunk védõt, és ez most sem változott.”

„Most van egy kis idõnk átgondolni a helyzetet, mert most már elmondhatjuk, hogy érdekes keretünk van. Augusztus elején megérkeznek az utolsó, még szabadságon levõ játékosok is. Hogy igazolunk-e még védõt vagy bárki mást? A piac augusztus 31-ig nyitva van, ha adódik olyan lehetõség, amivel erõsítjük a keretet, megpróbáljuk azt véghezvinni.”