26 játékossal Angliába

Adriano marad Barcelonában | Bravo csatlakozik a csapathoz

Luis Enrique vezetõedzõ megadta csapata angliai edzõtáborba utazó, 26 fõs listáját, melyen az elsõ keretbõl 18, a B csapattól 8 játékos neve található. A katalán különítmény hétfõn utazik az angol szövetség birminghami edzõközpontjába, és egészen jövõ hét szombatig lesz ott, amikor is Nizzába utazik majd a második felkészülési találkozójára. Újdonság a listán Claudio Bravo neve, a chilei igazolás hétfõn csatlakozik a csapathoz. 

Amint az ismeretes, Bravo a brazíliai világbajnokság nyolcaddöntõjében esett ki nemzeti csapatával a világeseményrõl a házigazdák ellen, ezért a klubtól meghosszabbított pihenõt kapott. A chilei kapus hétfõn csatlakozik a csapathoz, és utazik is vele Angliába. 

Ott lesz az utazók között az a Martín Montoya is, aki a héten kisebb sérüléssel bajlódott, ami miatt egy edzést is kihagyott, ám a saját nevelésû szélsõ már rendben van, és mindenféle probléma nélkül a csapattal tarthat Angliába. Nem úgy Adriano, aki a nála észlelt szívritmuszavar miatt továbbra is egyéni edzésmunkát fog végezni Barcelonában. 

A 26 fõs keret hétfõ délután veszi az irányt Birmingham felé, ahol Luis Enrique vezetõedzõ az elsõ tréninget még hétfõ este meg is tartja. Angliában már nem csak az erõnléti felkészülés kap szerepet, hanem Luis Enrique a taktikai elemeken is dolgozhat, és komolyabban kibonthatja csapata elõtt az elképzeléseit. Ez annál is inkább megtörténhet, hiszen immáron csak Messi, Mascherano, Neymar és Alves hiányoznak az elsõ keretbõl. 

Augusztus 2-án, azaz jövõ hét szombaton zárul az angliai edzõtábor, ekkor a Barça a francia Nizza városába utazik, ahol az elõszezon második felkészülési mérkõzését fogja lejátszani az OSG Nice ellen. 

Az Angliába utazó keret: 

Elsõ csapat: ter Stegen, Masip, Bravo, Montoya, Piqué, Alba, Mathieu, Bartra, Song, Busquets, Xavi, Iniesta, Rafinha, Sergi Roberto, Rakitic, Afellay, Pedro és Deulofeu.

B csapat: Patric, Edgar , Grimaldo, Samper, Halilovic, Munir, Sandro és Adama.