Luis Enrique minden részletre odafigyel

Kamerákkal felveszi a tréningeket | Hétfõn 2, kedden 3 kamera

Önmagában már az is reményt keltõ a Barça következõ szezonját illetõen, hogy a katalán együttes elõszezonja 2009 óta elõször az ideális, hiszen az együttes nem utazza át a világot, hanem csak tréingezik, alszik, edzõtáborba utazik és tréingezik. Luis Enrique ráadásul minden részletre odafigyel, hétfõn kettõ, kedden már három kamera pásztázta a játékosokat. 

A Barcelona hétfõn rendben megérkezett Angliába, és este már meg is tartotta az elsõ tréningjét Luis Enrique. A spanyol tréner már az elsõ szigetországi tréingen segítségül hívta a technikát, hogy a lehetõ legmélyebben ki tudja elemezni játékosai edzéseken nyújtott teljesítményét, valamint azt, hogy a taktikai elemeket úgy teljesítik a labdarúgók, ahogyan azt kéri tõlük a tréner. 

Aki figyelte Luis Enrique vigói munkásságát, annak nem meglepetés, hogy a szakvezetõ a pálya mellett elhelyezett egy nagyjából 4-5 méter magas szerkezetet, melyrõl két kamera készít videofelvételeket a tréning minden egyes mozzanatáról. 

A kamerák száma a keddi napra háromra nõtt, miután Luis Enrique már nem csak a pálya mellé elhelyezett szerkezetrõl, hanem egy újabb kamera segítségével az edzõközpont egyik épületének teraszáról is pásztázza a játékosok teljesítményét és az általuk elvégzett gyakorlatokat. 

Az edzések elején ugyan beengedi a média képviselõit Luis Enrique, de 15 perc után a tréningen senki sem lehet jelen, és zárt kapuk mögött dolgozik tovább játékosaival a spanyol edzõ.