Luis Enrique: „Nincs lezárva az elsõ keret”

Messi teljes szabadsággal játszik | Suárez játszik a León ellen

Az FC Barcelona szakvezetõje, Luis Enrique vasárnap sajtótájékoztatót tartott a hétfõ este 20 óra 30 perckor lejátszandó Gamper-kupa felvezetéseként. A spanyol tréner indokolta Deulofeu kölcsönadását, elárulta, hogy Messi teljes szabadságot kap a támadások terén, valamint nem fedte fel Mascherano posztját, úgy nyilatkozva, hogy mind a védelemben, mind a középpályán fantasztikus megoldás az argentin. Luis Enrique állítja, felkészültek a rajtra, a csapat készen áll a szezonra.

„Leo olyan könnyedséggel futballozik, hogy nem szeretnénk semmilyen lehetõségtõl sem megfosztani. Aki követi a teljesítményét, tudja, mirõl beszélek. Teljes szabadságot kap. Az edzéseken mutatott teljesítménye még jobban meglepett, és az alapján még többet tud adni a csapatnak, mint amennyit kívülrõl gondoltam. Ennek ellenére csapatként fogunk játszani.”

Mascherano posztja

„Kezdõjátékos is lehet, cserejátékos is lehet, és a lelátóról is nézheti majd a meccset. Nagyon sok lehetõséget ad nekem. Meggyõzõ középhátvédként is, és meggyõzõ középpályásként is. Mindkét poszton el tudom képzelni a játékát, mert mindig stabil teljesítményt nyújt, mindig lehet rá számítani. Fantasztikus megoldás bármelyik posztra.”

Alves jövõje

„Alves az elsõ keret tagja. Nagyon jó állapotnak örvend, egyértelmûen az elsõ kerethez tartozik, remélem, hogy ez így is marad. Az elsõ keretben található összes játékossal számolok egészen addig, amíg valamelyik távozása nem realizálódik.”

Deulofeu kölcsönadása

„A B csapatban én adtam meg neki a lehetõséget, nagyon jól ismerem, és az a helyzet, hogy idén nem kaphatta volna meg azokat a játékperceket, amire szüksége van a kiteljesedéséhez. Számos aspektust tekintve fejlõdnie kell. A kölcsönadása az én döntésem volt. Látok más lehetõségeket a csapatban.”

Cuadrado

„Olyan játékosokról nem beszélek, akik nem tartoznak a Barça kötelékébe.”

Várható még igazolás?

„Nem tekintem lezártnak a keretet. Sem én, sem a klub. Sem most, sem késõbb. Mindig nyitottak vagyunk arra, hogy tovább erõsítsük a keretet.”

Suárez edzésbe állt

„Egyértelmûen a legnagyobb játékosok egyike. Tudja, hogyan futballozunk, és beleillik a játékba, amit várunk tõle. A León ellen játszani fog néhány percet.”

„Októberig nem léphet pályára, de ez nem fog befolyásolni minket, mert a közösségünk nagyon egységes, és semmitõl sem fél. Azokra koncentrálunk, akikre számíthatunk, akik pedig csak késõbb csatlakozhatnak, remélhetõleg minél elõbb felveszik a csapat dinamikáját.”

Kezdõkapus

„Mindhárman megoldást jelentenek a kapusposztra, nincs mitõl tartanom. Bármelyiket betehetem a kapuba, és a csapat jól fog járni. Õk keményen edzenek, így már csak az maradt hátra, hogy én döntsek. Természetesen van elképzelésem arról, kinek és miért kell majd kezdenie, de arra kértem a játékosaimat, hogy ne a szezon eleji döntéseimre koncentráljanak, hiszen hosszú az idény.”