Ter Stegen: 2-3 hét pihenõ

Nem javult a hátsérülése | Kihagyja a bajnoki nyitányt

A német Marc-André ter Stegen nem fog tétmérkõzésen debütálni a Barça színeiben az Elche elleni hazai bajnoki nyitányon, miután nem csillapodtak a fájdalmai a hét eleji sérülését követõen, az újabb vizsgálatok után pedig már egy 2-3 hetes pihenõt állapítottak meg az orvosok a számára. 

A német hálóõr a hétfõi tréningen sérült meg, és az orvosok eleinte bizakodtak egy gyors felépülésben, mert csak néhány napos specifikus edzésmunkát javasoltak a számára. Ter Stegen fájdalmai azonban nem múltak el, így pénteken újabb orvosi vizsgálatokon esett át a kapus, amik alapján 2-3 hetes pihenõt írtak elõ a számára. 

Ez azt jelenti, hogy ter Stegen kihagyja az Elche elleni bajnoki idénynyitót, és a második forduló keretében augusztus 31-én lerendezendõ Villarreal elleni találkozóra is nagyon kétséges a felépülése.

A ‘Sárga Tengeralattjáró’ elleni idegenbeli összecsapás után válogatott játéknapok következnek, így Ter Stegen valószínûleg csak szeptemberben debütálhat majd tétmérkõzésen a gránátvörös-kék színekben, már amennyiben Luis Enrique is úgy dönt.