Zubi: „Nem kell bemutatni Suárezt”

200 millió euró a kivásárlási ára | Alves és a kapuskérdés

Az FC Barcelona alelnöke, Jordi Mestre megerõsítette Luis Suárez bemutatásán, hogy a Barça 81 millió eurót fizetett az uruguayi támadó játékjogáért. Mestre elárulta, hogy Suárez kivásárlási ára 75 millió font volt, ám az egyezség végül 65 millió fontban realizálódott, ami 81 millió eurónak felel meg. Zubizarreta sportigazgató úgy véli, Suárez az a játékos, akit nem érdekel a nyomás, valamint elmondta, hogy a csatár nagyon komoly ajánlatokat utasított vissza. Zubi egyébként még beszélt Dani Alvesrõl és a kapuskérdésrõl is. Suárez kivásárlási ára 200 millió euró lesz.

„Nem kell õt bemutatni. Suárez olyan támadó, aki tud éket játszani, tud a szélrõl indulni vagy éppen eggyel hátrébb is nagyon hasznos tud lenni. A gól és a kombinatív játék elegye, amit képvisel, igazi versenyzõ típus, aki számtalan lehetõséget ad nekünk a támadások terén.”

Komoly ajánlatok

„Két éve követjük figyelemmel a teljesítményét, és amikor leültünk megtervezni Luis Enriquével a következõ évi csapatot, rögtön szóba is került a neve. Suárez már régóta Barcelonában akart futballozni. Azért kerülhetett hozzánk, mert nagyon komoly ajánlatokat utasított vissza.”

Suárez beilleszkedése

„Az elmúlt években a támadóink mindannyian kiválóan teljesítettek. Eto’o, Ibrahimovics és Villa remekül futballoztak, Alexis pedig legutóbb a második legtöbb gólt szerezte a csapatban. Luis beilleszkedése és csapatba való beillesztése innentõl kezdve a vezetõedzõn múlik.”

Alves

„Ismétlem, hogy Dani a Barça a játékosa, és számolunk vele.”

Bravo a vezetõedzõ, ter Stegen a sportigazgató igazolása?

„Itt nem az a lényeg, hogy melyik játékos kinek az ötlete volt. ugyanis mindegyik új szerzemény a Barça új igazolása. A lényeg egészen pontosan az, hogy van három kiváló kapusunk, akik tudják, hogy Valdést kell pótolniuk, aki a világ 2-3 legjobb kapusa közé tartozott.”