Élesben is debütál az Enrique-csapat

Sima lesz az Elche elleni nyitány? | Megkavarodott támadósor

Az átlagosnál rövidebb elõszezont követõen a Barcelona vasárnap este megkezdi a 2014-2015-ös szezonját az elsõ tétmérkõzésével. Az Elche elleni bajnoki rajton hibázni nagy butaság lenne, és az alapvetõen pozitív benyomások alatt senki nem is nagyon gondol erre. Bemutatkozik Luis Enrique csapata, melynek a tavalyi év kudarcait követõen idén ki kell köszörülnie a csorbát.

Az új igazolások közül sokan nem lesznek bevethetõk még a szezon elsõ bajnokiján. Vermaelen és Ter Stegen sérültek, Suárez eltiltott. Ott lesz viszont a csapatban minden bizonnyal Mathieu és Rakitic, illetve két fiatal: Rafinha és Munir El Haddadi.

Nem játszhat sérülés miatt Adriano, és valószínûleg Neymar sem, az elmúlt napokban gyomorproblémákkal küzdõ Pedro viszont szombaton már ismét bevethetõ volt. Ezzel együtt a támadósorban várhatóan nem lesz kezdõ a szélsõ, miután egész héten alig edzett, helyette és Suárezék helyett a Messi, Rafinha, Munir trió kaphat esélyt. Ennek a formációnak külön érdekessége, hogy mindhárman alapvetõen ballábasak, de õk egészségesek és formában van is vannak.

A középpályán Rakitic, Iniesta és Busquets, a védelemben, Alves, Mathieu és Alba várhatóan kezdenek, Piqué eltiltott, így helyén Mascherano vagy Bartra játszhat. Miután Ter Stegen sérült, a kapuban Bravo lesz.

Az Elche tavaly a 16. helyen végzett, egy ponttal megelõzve a már kiesõ Osasunát, ám a klub számára természetesen ez is óriási teljesítmény volt. A kiscsapat dolgát egyébként adminisztratív problémák is nehezítik, miután négy játékosát nem nevezte idõben a bajnoki küzdelmekre, Víctor Rodríguez, Enzo Roco, Michael Anaba és Cristian Herrera játékengedélyével várhatóan a jövõ héten lesz rendben minden.

FC Barcelona – Elche
Barcelona, Camp Nou
21.00
Vezeti:
Teixeira Vitienes

FC Barcelona: Bravo, Alves (Montoya), Mathieu, Mascherano, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Rafinha, Munir és Messi.

Elche: Tyton, D. Suárez, Adrián, Lombán, E. Albácar – Pasalic, Rodrigues, Mosquera, Fajr – Coro, Jonathas.