Messi király és új fegyverhordozója: 3-0

Munir az elsõ bajnokiján betalált | Az Elche nem tanúsított ellenállást

Gyõzelemmel kezdte útját a Ligában Luis Enrique Barcelonája, mely sokáig nem találta a fogást az újonc Elchén, de végül annyira nyert simán, amennyire akart. Annak ellenére, hogy több mint egy félidõt emberhátrányban játszott a csapat, gond nélkül gyõzött 3-0-ra. Messi még a félidõ elõtt, a 43. percben szerzett vezetést, majd Munir talált be a 46. percben, végül Messi állította be a végeredményt. Jól játszott, jól indul Luis Enrique Barcelonája.        

A Barcelona játékából hiányzott az átütõerõ, a kapu közvetlen közelében nem volt meg a szükséges kreativitás, hogy tiszta gólhelyzeteket dolgozzon ki a gárda. Ami megvolt, az az akarás, a futómennyiség, és a határozott védekezés. Az Elche hiába szerzett labdákat, ezeket villámgyorsan vissza tudta szerezni a katalán tizenegy.
Egy mondatban összefoglalva: nagy dominancia, kevés helyzet. Nem mondható, hogy ismeretlen fogalom a Barcelonánál az elmúlt években. Ezzel együtt a gárda stabilan állt a lábán, a fiatalok lelkesek voltak, Messi sokat és jól lépett be a játékba és végül õ szerezte meg a vezetést is. A 43. percben Busquets szerzett labdát az Elche kapuja elõtt, Messihez játszott, aki belépett a tizenhatoson belülre, majd a hosszú alsó sarokba lõtt.

Korábban a debütáló Munir El Haddadi állt a legközelebb a gólhoz, a 23. percben egy jó lefordulás után találta el a kapufát, majd a 31. percben Andrés Iniesta távolabbi, ballábas lövése csattant a felsõ lécen.

Közvetlenül a vezetõ gól után Busquets rosszul, a védelem mögé csúsztatott be egy labdát, a kilépõ Rodriguesbe beleakadt a visszafelé igyekvõ Mascherano, akit azonnali piros lappal kiállított a játékvezetõ. A szünetben ezért Rafinha helyére Bartrát állította a csapatba Luis Enrique.

A szünet után nem kellett sokat várni viszont a második gólra: Munir ezúttal már nem a kapufát találta el, hanem Rakitic kiváló indítása után egy külsõs lövéssel eltette a játékszert a kapus mellett.     

Ezzel együtt érezni lehetett a Barcelona játékán az emberhátrányt. A csapat inkább visszaállt, várta az Elche támadásait, és ebbõl próbált indulni. A 62. percben Messi megszerezte a második gólját is: a tizenhatoson belül kerülgette egy darabig a védõket, majd amikor megtalála a lövõhelyzetet, kilõtte a jobb alsót. Pazar megoldások, 3-0! Ezt követõen még a csereként beállt Pedrónak volt egy nagy lövése, de alapvetõen visszavett az iramból a Barcelona, és már nem erõltette folyamatosan a támadásokat.

Jó rajtot vett Luis Enrique Barcelonája, de majd inkább a következõ meccseken, erõsebb riválisok ellen lehet majd lemérni, hogy mire képes igazán.

FC Barcelona – Elche: 3-0 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
68.105 nézõ
Vezette:
Teixeira Vitienes

FC Barcelona: Bravo, Alves, Mascherano, Mathieu, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta (Sergi Rorberto 78′) – Rafinha (Bartra 46′), Munir (Pedro 67′) és Messi.

Elche: Tyton, D. Suárez, Lombán, Pelegrín, E. Albácar – Ángel (Álvaro 53′), Coro (Fayçal 62′), Pasalic, Rodrigues, Mosquera – Jonathas (Adrián 81′).

Gólok: Messi (42′, 63′) és Munir (46′)
Kiállítva: Mascherano (43′).