A klub odafigyel Munirra

Kontrollálják a médiaszerepléseit | Emelik a fizetését és a kivásárlási árát

Az FC Barcelona vezetése javítani fogja Munir El Haddadi szerzõdését, miután a fiatal támadó fél év alatt óriási fejlõdésen ment keresztül, és már be is mutatkozott, méghozzá góllal a Ligában. Munir ügynöke és az egyesület szeptemberben fognak tárgyalóasztalhoz ülni, ám a klub a játékos erõfeszítéseinek megjutalmazása mellett követelményeket is támaszt Munirral szemben, hogy a támadó tehetsége teljes mértékben kibontakozhasson. 

A Barça ugyanis nem akarja, hogy Munir úgy járjon, mint Bojan Krkics. A szerb-spanyol szintén saját nevelésként mutatkozott be a Barcelonában még Frank Rijkaard kezei alatt, pillanatok alatt a közönség kedvence lett a góljainak és jó játékának köszönhetõen. A média is felfigyelt rá, ami miatt nagyon sokszor szerepelt a címlapokon – olyannyira sokszor, hogy már a játékostársai is rossz szemmel nézték Bojan médiaszereplését és a körülötte levõ felhajtást. 
 
Bojan karrierje aztán megtört Pep Guardiola edzõsége alatt, a támadó nem tudta beverekedni magát a kezdõcsapatba a világklasszisok mellett. Hogy a fentiek miatt vagy sem, az egy nehéz kérdés, mindenesetre biztos, hogy az állandó és korai médiaszereplések nem segítették azt, hogy Bojan teljességgel a játékra, a fejlõdésre koncentráljon. Ezt akarja elkerülni a Barcelona vezetése Munir esetében, ezért a klub kontrollálni fogja a támadó médiamegjelenéseit és interjúit. 
 
Munir egyébként vélhetõen nem fogja ezt zokon venni, maga a játékos az Elche elleni találkozó után a Twitter csatornáján úgy fogalmazott: „Nagyon boldog vagyok a jelenlegi helyzetemmel, ám nem felejtem, hogy még a tartalékcsapat keretéhez tartozom.”
 
A klub mindemellett arról is határozott, hogy Munir szerzõdését javítani fogja, és a fizetésemelés mértékérõl a szeptemberi hónap folyamán ülnek majd le a felek tárgyalni. A Barcelona a játékos kivásárlási árát, mely jelenleg 12 millió euró, meg akarja emelni nagyjából egy 30 millió körüli összegre, elkerülendõ azt, hogy az érdeklõdõknek reális esélyük legyen Munir megszerzésére.