Douglas: „Minden egészen hihetetlen”

Alvest a példaképének tartja | Zubi: „2012 óta figyeltük”

Az FC Barcelona új szerzeménye, a brazil Douglas Pereira pénteken délután aláírta az új, öt évre szóló szerzõdését, majd bemutatták a Camp Nouban, és végül a játékos Andoni Zubizarreta sportigazgató és Jordi Mestre alelnök társaságában sajtótájékoztatót is adott. Douglas elmondta, mindig is olyan akart lenni, mint Alves, szombattól pedig azon lesz, hogy bebizonyítsa: hasznára tud lenni a Barçának. Zubizarreta hangsúlyozta, hogy Douglas nem Montoya elõl veszi el a játéklehetõséget, hanem a cél az, hogy a versenyhelyzet növekedjen a jobb oldalon a csapatba kerülésért. 

„Be szeretnék kerülni a kezdõcsapatba, meg szeretném találni a helyem, és szombattól, amikor csatlakozom a többiekhez, azért fogok dolgozni, hogy bizonyítsam: tudok segíteni a társaimnak. El akarok oszlatni mindenféle kételyt a képességeimet illetõen.”

„Annál jobb dolog nincs a világon, minthogy itt lehetek, amit eddig láttam, az egészen hihetetlen: a város, a szálloda, a klub, a stadion… Fel szeretnék nõni az egyesület színvonalához.”

Alves

„Dani Alves klasszis játékos, mindig is olyan akartam lenni, mint õ. Remélem, hogy én is annyi trófeát nyerhetek majd a Barçával, mint õ.”

Zubizarreta: „2012 óta figyeljük”

Andoni Zubizarreta sportigazgató újságírói kérdésekre válaszolva elárulta, hogy Douglast már 2012 óta figyeli az egyesület, és habár eleinte az volt a terv, hogy kölcsönben máshova kerül az elsõ szezonjában, végül ezt az opciót elvetették. Egyrészt azért, mert Luis Enrique maximális mértékû versenyhelyzetet akar minden posztra, másrészt azért, mert „jobbnak láttuk, ha Douglas az európai focihoz Barcelonában alkalmazkodik”. 

Zubi továbbá hangsúlyozta, hogy Montoyával számol a szakmai vezetés, és Douglas a már említett versenyhelyzet növelése mellett a kilátásban levõ transzfertilalom miatt is érkezett már idén nyáron Katalóniába. 

Amint az ismeretes, a Barça 4 + 1,5 millió eurót fizet Douglas játékjogáért a Sao Paulónak