Hivatalos: Song kölcsönben a West Hamnél

Egy évre szól a megállapodás | Egyéb részleteket nem közölt a klub

Az FC Barcelona szombat délután nyilvánosságra hozta, hogy egyezségre jutott az angol West Hammel a kameruni Alex Song kölcsönadásáról. 

Alex Song 2012 nyarán érkezett Barcelonába, hogy Busquets posztján alternatívát nyújtson, valamint a szûkös gazdasági lehetõségek miatt egyben középsõ hátvédként is gondolt rá a klub és a szakmai vezetés. A kameruni azonban sem Tito Vilanova, sem Gerardo Martino bizalmát nem tudta elnyerni, Luis Enrique pedig már a felkészülés elején közölte vele, hogy nem számít a játékára. 

Song kapcsán felmerült az olasz Milan vagy a francia Marseille neve, ám állandó hír volt az angol csapatok érdeklõdése, melyek közül a West Ham lett a befutó. A katalán egyesület szombat délután közölte a honlapján, hogy egyezségre jutott az angol együttessel, így Song a következõ szezonban kölcsönben a West Ham színeiben fog futballozni. 

A középpályást már be is mutatták új állomáshelyén, ahol elmondta, hogy „számos ajánlatom volt szerte Európából, de mindig is az angliai visszatérést preferáltam. Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek Londonban”.