Lesz megint ‘Ibracadabra’?

A csoportellenfelek elemzése | Mindenki veszélyes lehet, de a PSG nagyon

A Barcelona alapvetõen megoldható csoportba került a BL 2014-2015-ös szezonjában, de ha nem figyel, bajba is kerülhet, a csoportelsõségért pedig egészen biztosan meg kell harcolnia majd a PSG-vel. Az Ajax tavaly igazolta, hogy nem szabad leírni, de alapvetõen játszó csapat, ami kedvez Luis Enrique fiainak. Az Apoelt oda-vissza verni kell. A menetrendet itt olvashatod.

A PSG minden bizonnyal kemény ellenfél lesz, hiszen már az volt másfél évvel ezelõtt is a BL negyeddöntõjében. Akkor az idegenbeli 2-2 után Pastore vezetést is szerzett a párizsiaknak a Camp Nouban, és a sérült Messi beállítására volt szükség, hogy egy Pedro góllal döntetlen legyen ez a találkozó is, és idegenben szerzett több góllal, sikerüljön a továbbjutás kivívása.

A PSG váza nem változott jelentõsen azóta, vagy a tavalyi szezonhoz képest. Thiago Silva, Matuidi, Verrati, Lucas Moura, Lavezzi, Cavani vagy Ibrahimovic adják az alapot, hozzájuk jön még például az a David Luiz a védelembe, akit a Barcelona is nagyon meg akart szerezni a nyáron, de az arab eurómilliókkal nem tudott versenyezni. Nyilvánvaló, hogy a csapat jobban összeérett, inkább csapat, mint volt, ilyen formán nagyon veszélyes. Ibrahimovics pedig bár öregedik, egészen biztosan fel fogja szívni magát volt csapata ellen.

Az Apoel ciprusi csapat, de fõleg légiósokból áll, közülük illik kiemelni Manducát és az algériai Djebbourt. Bár az Apoel már szinte stabil BL-résztvevõnek számít, a Barcelonától elvárható, hogy mindkét meccset húzza be ellene.

Az Ajax már nem ennyire egyszerû eset, Frank de Boer csapata továbbra is fiatal, lelkes, jól bánik a labdával, tavaly pedig 2-1-re le tudta gyõzni Amsterdamban a Barcelonát. Ez azt üzeni, hogy nem szabad lebecsülni egy pillanatra sem, mert most is képes lehet ilyen meglepetésre.