Luis Enrique: „A hozzáállás brutális volt”

Nem kaptak még gólt | A siker erõsíti a hitüket | Örül a fiataloknak

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique szenzációsnak nevezte játékosai hozzáállását és teljesítményét, utóbbi terén fõként azt hangsúlyozta, hogy a Villarreal kiváló védekezése ellenére sikerült helyzeteket kialakítaniuk. A tréner szerint a gyõzelem megerõsíti az elkezdett munkába vetett hitüket, továbbá elmondta, hogy a játékosok be akarják bizonyítani azt, hogy képesek még azt a teljesítményt nyújtani, amivel a világ tetejére értek. 

„Nagyon örülünk a három pontnak, megerõsíti a hitünket az elkezdett munkába. Mindkét kapu elõtt adódtak lehetõségek, és habár mindkét csapat dominálta a meccs egyes részeit, az egész képet tekintve inkább a mi akaratunk érvényesült. Végig küzdöttünk egy kiválóan védekezõ Villarreal ellen, a mérkõzést bárki megnyerhette volna.”

A cserék

„Friss játékosokat küldtem be, hogy be tudjuk játszani az üres területeket, illetve mert a Villarreal a pálya középsõ részén számos problémát okozott nekünk. Rengeteg helyzetet tudtunk így is kialakítani, noha tény, hogy a pálya állapota nem segített minket. Összességében elégedett lehetek, mert a Madrigalban nagyon nehéz nyerni.”

Nem kaptak még gólt

„Elégedettséggel tölt el, hogy két mérkõzésen sem kaptunk gólt. A játékosok hozzáállása brutális, meg akarják mutatni, hogy tudnak még úgy futballozni, ahogy nagyon sokáig korábban.”

A fiatalok

„Remek érzés látni, hogy a fiatalok gólt szereznek, de a legfontosabb a gyõzelem és a tény, hogy az egész csapat egy közös célért küzdött. Ha ennek tetejében Sandro szerzi a gólt, az is nagyon jól jön nekünk.”

Alves

„A teljesítményét jónak értékelem, pláne annak tudatában, hogy az elsõ játékrészben sárga lapot kapott, hiszen õ egy nagyon szenvedélyes játékos, ennek ellenére volt nagyon fegyelmezett a második félidõben.”

Pozitív benyomások

„Mióta megérkeztem Barcelonába, elégedettséggel töltenek el a dolgok, persze tudom, hogy bõven van még miben fejlõdnünk. A benyomásaim egyelõre pozitívak, szerintem mindenki optimista lehet a jövõt illetõen. A csapat megmutatta a Madrigalban, hogy tud szenvedni is a sikerért.”