Szenvedéssel és Messivel: 0-1

Nehéz siker a Madrigalban | Messi volt a vezér, Sandróé a gól

A Barcelona elhozta a három pontot az El Madrigalból köszönhetõen a Ligában debütáló Sandro Ramírez góljának és Messi kiváló gólpasszának, jó játékának. Az 1-0-s gyõzelem megérdemelt, de a Barçának nagyon sokat kellett dolgoznia a sikerért, a Villarreal jó védekezéssel sokáig kitartott, és úgy tûnt kihúzhatja 0-0-val. A három pont mindenképpen nagyon értékes, nehéz pályán tudott gyõzni az alakuló új Barcelona, melynek ezzel együtt sokat kell még fejlõdnie.

A Villarreal a vártnál defenzívebb volt, a Barcelona egyértelmûen irányította az elsõ félidõt, de hiányzott a játékából az elképzelés és a gól. A hazai együttes kontrákra rendezkedett be, lezárta a saját kapuja elõterét, nem hagyott szabad területeket. Ettõl szenvedett a Barcelona, és nem találta a megoldást.

Gránátvörös-kék oldalon Messi aktív volt, Alves nagyon sokat volt játékban, de rendre pontatlan megoldásokat is választott. Jól mûködött viszont a védekezés, egészen pontosan a visszatámadás és nyomásgyakorlás labdavesztést követõen. A Villarreal így nem is igazán jutott helyzetekig, ritkán jutott el Bravo kapujáig. Messi szabadrúgásból lõtt egy kapufát, ez volt a játékrész legnagyobb lehetõsége.

A szünet után viszont – a többször is bizonytalankodó – Mathieu egy mentési kísérlet során a saját kapufáját találta el, óriási szerencséje volt, hogy nem lett öngól. Támadásban továbbra akadozott a gépezet, Luis Enrique cserélt is, Neymart küldte pályára Munir helyett, ami jó húzásnak bizonyult. A brazillal több lehetõsége volt a Barcelonának, maga Neymar is könnyen szerezhetett volna gólt, ha Messi egy óriási helyzetben pontosan ad középre, de nem sokkal késõbb egy jó beadást lõtt fölé jó helyzetbõl.

Az alapvetõen védekezéssel foglalkozó Villarreal is eljutott azonban helyzetig, Mathieu rövid felszabadítása után Tomás Pina lõtt kapufát, Bravo már verve volt.

Messi a 76. percben lõtt még egy kapufát, és úgy tûnt, ezen a napon végig elhagyja a szerencse, de a 82. percben aztán megtört a jég. Neymar indította be a leshatáron álló Messit, aki levitte a játékszert az alapvonalig, majd két szép csel után középre adott, és a csereként beállt, középen érkezõ Sandro egy méterrõl már nem hibázott. A gól érett, meg is érdemelte a Barca, de meg még nem nyerte a meccset.

A Villarreal megpróbált felpörögni a maradék 10 percre, akadtak is helyzetei, és érezhetõ volt, hogy a katalán védelmen továbbra is bõven van mit dolgoznia Luis Enriquének, akadtak ugyanis lehetõségei a hazaiaknak.

Végül maradt a 0-1, a Barça nagyon értékes három pontot gyûjtött be, és az elsõ jelentõs idegenbeli túráját sikerrel tudta le. Folytatás a válogatott szünet után a Bilbao ellen, otthon.

Villarreal – FC Barcelona: 0-1 (0-0)
Villarreal, El Madrigal
21.830 nézõ
Vezette
: Velasco Carballo

Villarreal: Asenjo; Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa (Gabriel 59′); Pina, Bruno, Trigueros, Cani; Cheryshev és Giovani.

FC Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba; Rakitic, Sergio Busquets, Rafinha (Xavi 75′); Pedro (Sandro 69′), Messi és Munir (Neymar 59′).

Gól: Sandro Ramírez (82′).