Luis Enrique: „Piqué jó állapotnak örvend”

A Villarreal a Liga egyik nagycsapata | Már tudja a kezdõcsapatát

Az FC Barcelona trénere, Luis Enrique kemény csatára számít vasárnap este a Villarreal ellen, ám a tréner már döntött a kezdõcsapatról, és tudja, milyen teljesítmény kell ahhoz, hogy begyûjtsék a három pontot. Luis Enrique a szombati sajtótájékoztatón Piqué állapotát kiválónak nevezte, Neymar egészséges és játékra kész, az elmúlt heti edzésmunkát pedig jónak minõsítette. Iniesta a fájdalmai miatt nem játszik a Madrigalban.

„Nagyon jól ismerjük a Villarrealt, a Liga egyik nagycsapatáról van szó. Eredmény és játék szintjén is kiváló elõszezont produkáltak, a trénerük szenzációs, szóval egészen biztosan sokat kell majd tennünk a sikerért, de felkészültünk. Számunkra minden találkozó egy próba lesz, az Elche ellen jó úton indultunk el, de az idõvel még jobban tisztázódni fog a csapat elõtt, mit is kérek teljesen. Jóllehet nem kértem idõt az elképzeléseim megvalósítására, a játékunk összeállásához erre van szükségünk. A heti edzésmunkánk kiváló volt, jó állapotban érkezünk.”

Iniesta

„Térdfájdalmai voltak, már olyan mértékûek, melyeket nem tudott elviselni. Rá hagytuk a döntést.”

Neymar

„Ha neveztük a keretbe, akkor egészséges, és játszhat. A kezdõtagságot elnyerni nagyon nehéz, ugyanakkor a szezon kulcsa abban rejlik, hogy nem csupán 11 játékosunk lesz-e, hanem hogy az egész keret tudja-e majd nyerni a meccseket.”

Piqué

„Az elmúlt szezonból hozott magával egy csípõsérülést, ám két hete már minden tekintetben teljes értékû edzésmunkát végez, jó állapotnak örvend. Nagyon jónak találom, hogy kitûz maga elé egyéni célokat, s hogy ismét a legjobbak közé szeretne kerülni. Ha a világ legjobbja akar lenni ismét, ez csak örömteli a számomra. Fontos azonban, hogy ne csak õ, hanem a többi középhátvédem is így gondolkodjon.”

Szélsõ hátvédek

„Senki sem fog kölcsönbe távozni. Douglas a támadásokat nagyon jól segíti, mint ahogy a letisztult játéka és a védõmunkája is hasznos. Nagyra értékelem a klub érte tett erõfeszítéseit.”

Xavi

„Minden lehetõséget mérlegelek, mert szerencsére számos opció közül választhatok. Nagyon érdekes és jó dolognak tartom, hogy ellenfelünk nem tudja, ki is fog játszani nálunk, holott én már eldöntöttem.”