Az Enrique-csapat gyenge oldala: 1-0

Piqué fejese döntött | Álmos Barça, fegyelmezett APOEL

A Barcelona 1-0-ra gyõzött az Apoel Nicosia ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének elsõ játéknapján Gerard Piqué fejesgóljával egy gyenge mérkõzésen. A katalán csapat végig irányította a találkozót, az óvatos ciprusi csapatnak nem volt sok lehetõsége, a szurkolókban mégis maradt bõven hiányérzet, mert ezen a napon játékban messze elmaradt legjobbjától a Barça. A három pont ettõl függetlenül zsebben van, a csoport másik mérkõzésén az Ajax és a PSG 1-1-es döntetlent játszott egymással Amszterdamban.

Gyenge elsõ félidõt játszott egymással a Barcelona és az Apoel a BL csoportkörének elsõ fordulójában. A katalán csapat a várakozásoknak megfelelõen végig uralta a meccset, az Apoel védekezett, a tempó meglehetõsen gyenge volt.

A meccs elõtt mindenki arra számított, hogy csak az elsõ gólig lesz nehéz ez a mérkõzés, de nem így lett. Piqué a 28. percben egy fejessel elõnyhöz juttatta a Barcelonát, ám ettõl még nem oldódtak meg a Barça problémái, a játéka legalábbis pontosan ugyanabban a mederben folyt tovább.

A gólt pontrúgásból, Messi jobbról beívelt szabadrúgása után szerezte a Barcelona, középen érkezett Piqué, és közelrõl, védhetetlenül fejelt a kapu bal oldalába.

A gólon kívül akad még veszélyes szabadrúgása Messinek, Neymar jól mozgott, és kereste magának a lehetõségeket, és akadt több veszélyes próbálkozása is.

Azonban összességében a Barça lassan és pontatlanul játszott, hiányzott az elmúlt meccseken látott összeszedettség és koncentráció.

A második félidõre sem változott jelentõsen a játék, a Barcelona ugyan birtokolta a labdát és támadott, de a tizenhatoshoz közelítve hiányzott az átütõerõ. Idõrõl idõre az Apoel is eljutott a hazai tizenhatosig, és Manduca vagy Vicenti révén esélye is lett volna a gólszerzésre, ha nem figyelnek a katalán védõk.

Luis Enrique Iniesta beállításával próbálta frissíteni a játékot, de ez sem segített, ezen a napon végig álmosan, lendület és pontosság nélkül futballozott a csapat.

Végül maradt az 1-0 egy gyorsan felejthetõ meccsen. Folytatás a BL-ben két hét múlva a PSG otthonában.

FC Barcelona – Apoel Nicosia: 1-0 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
62.832 nézõ
Vezette:
Deniz Ayketin

FCB: Ter Stegen; Alves, Piqué, Bartra, Adriano; Sergi Roberto, Xavi (Iniesta 60′), Samper; Messi, Neymar és Munir (Sandro 69′).

Apoel: Pardo; Antoniades, Mario Sergio, Amorin, Carlao; Morais, Vinicius, Gomes, Aloneftis; De Vincenti (Charalambides 79′) és Sheridan (Djebbour 76′).

Gól: Piqué (28′)