Kezdõdik a harc a védelemért

Piqué tartósan kispados lehet? | Hamarosan bemutatkozik Vermaelen

A Barcelona három forduló után nem kapott gólt a spanyol bajnokságban, ami óriási eredménynek tûnik, és a korábbi évek fényében valóban nem is elhanyagolható. Más kérdés, hogy a Villarreal elleni idegenbeli meccsen könnyen kaphatott volna gólokat a katalán csapat, de a kapufa többször is megmentette. Ezzel együtt alakul a kérdés, hogy kikkel fog összeállni végérvényesen a védelem, és kik szorulhatnak a kispadra.

Az Athletic ellen Luis Enrique négy egészséges középsõ védõvel számolhatott: Piquével, Bartrával, Mascheranóval és Mathieu-vel. Utóbbi kettõ lett a nyerõ, pedig sem fáradtság, sem sérülés nem nehezítette az elõbbiek dolgát. Bartra mellõzése kevésbé meglepõ húzás, Piqué padozása már jóval inkább. A korábban megkérdõjelezhetetlen védõ ezúttal úgy pihent, hogy nem volt rá különösebb ok.

Luis Enrique láthatóan nagyon számít viszont Mascheranóra és Mathieu-re, akik kaphatnak lehetõséget a következõ meccseken is, és kérdés, hogy milyen formában tér vissza a pályára a belga Vermaelen.

Az jól látható, hogy ha a sérülések elkerülik a védõket, úgy a tréner lehetõségei nem lesznek rosszak – még úgy is, ha Mascheranóra idõnként szûrõként számítana. Nem lesz könnyû dolga senkinek, aki stabil helyet szeretne magának a kezdõcsapatban, és idén mindenképpen benne van a pakliban, hogy Piqué, aki hosszú évek óta fix kezdõ, elveszítheti a kezdõ státuszát, ha nem szedi össze magát.

Ennek talán csak hamis jele volt a Bilbao elleni meccs, de könnyen lehet, hogy lesz folytatás is a következõ hetekben…