„9 csere a kezdõcsapatban? Még konzervatív vagyok”

Luis Enrique megtalálta a pozitívumokat, de elismerte a hibákat is

Luis Enrique edzõ megtalálta a pozitívumokat az APOEL ellen elért sovány, 1-0-s gyõzelem után, és fõként ezeket emelte ki a sajtótájékoztatóján. Azzal kapcsolatban, hogy a legutóbbi kezdõ 11-bõl csak két játékost hagyott a csapatban azt mondta: „ugyanígy újra megtenné.”

„Ami leginkább tetszett, az az eredmény, a csapat hozzáállása és a közönség támogatása. Az elmúlt hetekben kértem a szurkolókat, hogy segítsenek nekünk, amikor nem mennek úgy a dolgok. Ma ez megtörtént. Ez a meccs példázza, hogy nehéz szezon elõtt állunk, de nagyon boldog vagyok.”

„Nehézséget okozott, hogy a jó megoldást válasszuk az utolsó métereken. Nagy játékosaink vannak, kiváló képességekkel, de több okból is hibáztunk ezúttal, és nem tudtuk lezárni a meccset. Nem voltunk elegendõen gyorsak a támadások befejezéséhez.”

„Az ilyen típusú csapatok ellen nem könnyû támadni. El fogom mondani a játékosaimnak, hogy miben tudnak fejlõdni, nem elégedhetünk meg azzal, amit nyújtunk, tovább kell fejlõdnünk.”

Kapuskérdés és a rotáció

„A kapus poszt nem olyan, mint egy mezõnyjátékos pozíciója, de van három remek kapusom és használni fogom õket. Nem hiszek azokban a közhelyekben, hogy csak egy kapus van, azt szeretném, ha mindenki felkészült lenne. Nem mondtam nekik, hogy ki fog játszani, ez csak a fejemben volt meg. Remélem, hogy végül elérjük a céljainkat és az eredményeket, ebben vakon bízom.”

„Nem kapcsolok össze egy sorozatot egy konkrét kapussal, azt szeretném, ha mindannyian felkészültek lennének minden meccsre.”

„25 játékossal erõsebbek leszünk, mint 13 játékossal. Hogy 9 csere volt a legutóbbi tizenegyhez képest a kezdõcsapatban? Még konzervatív voltam…”

Samper

„Olyan személyiségû játékos, aki már kész arra, hogy bemutatkozzon a BL-ben is, és csak egy hibát követett el egy passznál. Nagy felfedezés a klub számára, egy újabb játékos, aki segíteni fog nekünk.”