„Csapatként nyújtottunk kiemelkedõt”

Luis Enriquét nem csak a gólok érdeklik | Messi zseniális

A Barcelona edzõje már a mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón bevallotta, mennyire kedveli az Athletic Bilbao játékát, így a szombat délutáni gyõzelem még édesebb számára. Kiemelte, hogy egy ilyen jó képességû ellenfelet csak csapatként lehet legyõzni, valamint azt is hangsúlyozta, hogy a játékosok kiválóan végrehajtották a kidolgozott taktikát mind támadásban, mind védekezésben.

Nagyszerû ellenfelet sikerült legyõzni

„Ki kell emelnem, milyen kevés helyzetet tudott kidolgozni az Athletic a meccsen, habár õk pont az a csapat, amelyik szereti birtokolni a labdát. Alig okoztak veszélyt a kapunk elõtt, ez pedig csak úgy érhetõ el, ha csapatként tudunk együttmûködni. Ha továbbra is hasonlóan szeretnénk szerepelni, egységesnek és összeszedettnek kell lennünk támadásban és védekezésben is. Büszkévé tesz, hogy ennyi helyzetet ki tudtunk dolgozni egy ilyen jó csapat ellen.”

 „Örülök, hogy ismét nem kaptunk gólt. Ahhoz, hogy címeket nyerjünk, pontosnak kell lennünk az ellenfél kapujánál, de a védelemben is. Nincs biztatóbb szituáció, mint látni, hogy a csapat mindkét feladatot nagyszerûen oldja meg.”

A csatárok nem csak gólokat szereznek

„Nem emelnék ki játékosokat. Mindenkitõl a legjobbat várom el. Neymartól, Sandrotól, Munirtól. Nem csak azt nézem, ki rúg gólokat. Még sok mindenben kell fejlõdnünk, a csatároknak pedig sokkal több feladatuk van, mint egyszerûen gólokat szerezni.”

„Messi a világ legjobbja. Nem csak, mert gólokat rúg, hanem mert a kiszolgálásban is jeleskedik. Õ a világ legjobbja, a támadások minden aspektusában, és észrevettem már azt is, mennyire jó védõ. Olyan dolgokat csinál az edzéseken, amiket még nem láttam. Még Tsubasa kapitánytól, vagy Playstation játékosoktól sem. Öröm és megtiszteltetés, hogy a csapatban tudhatjuk.”

Válogatási elvek

„Mindenféle „fûszer” megtalálható a csapatban, igyekszem ebbõl a legjobban válogatni. Tudom, hogy néha hibázok, de ezek az én döntéseim.”