Simának indult, az is lett: 0-5

4 meccsen 4 gyõzelem a Ligában | Továbbra is kapott gól nélkül

A Barcelona 5-0-val átgázolt a Levantén idegenben is, így zsinórban a negyedik bajnokiját is megnyerte, és száz százalékos teljesítménnyel magabiztosan vezeti a bajnokságot. A katalán csapatnak az APOEL elleni meccshez képest most könnyû dolga volt, az elsõ perctõl kezdve fejben nagyon ráhangolódott a találkozóra, és az ellenfél sem göndített elé leküzdhetetlen akadályokat. Neymar, Rakitic, Sandro, Pedro és Messi góljaival egészen simán, mindenfajta megerõltetés nélkül sikerült begyûjteni a három pontot. 
 

Elõzetesen is úgy ment neki a meccsnek a Barcelona, hogy kötelezõ a három pont megszerzése, még úgy is, hogy idegenben kell játszani. Az idén egyelõre gyengélkedõ Levante ellen nem lehetett kifogás, és nem is lett rá szükség. A Barça gyorsan és agresszívan játszott, szokásához híven nagyon hamar visszaszerezte a labdákat az ellenfél térfelén, nem hagyott sok esélyt a kontrákra a Levanténak. 
Az elsõ nagy lehetõségek ugyan kimaradtak, és az elsõ fél órában a hazaiak elõtt is adódott egy-egy nagy lehetõség a gólszerzésre, alapvetõen nagy fölényben volt, és nagyon érett a vezetés Luis Enrique csapatának. Ezúttal minden megvolt a csapatban egy gálaelõadáshoz; mindenki gyors és határozott volt, megvolt a szükséges kreativitás és frissesség. 
A gólok sorát Neymar nyitotta meg a 34. percben, Messitõl kapott egészen kiváló labdát, kilépett középen a védõk között, elvitte a játékszert a kapus mellett is, majd a hálóba helyezett. 
Nem sokkal késõbb Messit vágták fel a tizenhatoson belül, amiért büntetõt és piros lapot adott a játékvezetõ, és ezzel nagyrészt el is dõlt az összecsapás. Messi ugyan a tizenegyest mellé lõtte, de ennek komolyabb jelentõsége végül nem volt. Még a szünet elõtt Rakitic óriási gólt lõtt 20-22 méterrõl, kilõve a hosszú sarkot, majd a második félidõben is hamar sikerült megduplázni az elõnyt.
Busquets indításával Messi lépett ki az 58. percben, önzetlenül középre adott a Neymar helyére beállt Sandrónak, aki higgadtan passzolt a kapus mellett a hálóba. 
A negyedik gólnál Sandro már elõkészítõ volt, aki a baloldalon játszott össze nagyon szépen Jordi Albával, a középre adást pedig ezúttal Pedro váltotta a gólra.
Kisebb gólszünet után aztán Messi is megszerezte a maga gólját: a 77. percben maga szerzett labdát a Levante tizenhatosánál, néhány csel, irányváltoztatás után pedig gyönyörûen emelt a védõk és a kapus fölött a kapu jobb oldalába.
Helyzetek ezt megelõzõen és ezt követõen is akadtak még, de gól több már nem született.
A vége tehát 0-5, nagyon sima gyõzelem, és egy újabb siker kapott gól nélkül. Folytatás szerdán Málagán, újabb idegenbeli küldetés újabb három pontért.
Levante – FC Barcelona: 0-5 (0-2)
Valencia, Ciutat de Valencia
25.000 nézõ
Vezette: González González
Levante: Jesús,Toño, Vyntra, Héctor Rodas, Pedro López, Diop (Sissoko 62′), Simao, Camarasa, Morales (Ivanschitz 58′), Casadesús és Barral (R. García 72′).
FCB: Bravo, Alba, Mathieu, Mascherano, Alves, Busquets (Xavi 62′), Iniesta (Sergi Roberto 71′), Rakitic, Pedro, Messi és Neymar (Sandro 51′).
Gólok: Neymar(34′), Rakitic (44′) Sandro Ramírez (57′), Pedro(64′), Messi (77′).