Vermaelen megkapta az orvosi engedélyt

A belga teljesen felépült, így bevethetõ | Rafinha és Alba nem edzettek

A belga Thomas Vermaelen megkapta az orvosok engedélyét a játékra, így kijelenthetõ, hogy a belga maga mögött hagyta a sérülését, és immáron bevethetõ állapotban van. A szerda esti, csalódást keltõ málagai döntetlen után Luis Enrique csütörtök délelõtt edzést vezényelt az elsõ csapatnak, ahonnan hiányzott Alba, Rafinha és a Rosaledában bemutatkozó Douglas is. 

Vermaelen már hetek óta együtt dolgozik a csapattal, eleinte csak néhány gyakorlat erejéig csatlakozott a társaihoz, ám 1-2 hete már teljes értékûen végezhetett minden gyakorlatot. Az orvosok nyilvánvalóan a belga korábbi években tapasztalt egészségügyi kálváriája miatt óvatosabbak voltak vele, ám Luis Enrique csütörtök délelõtt pozitívan konstatálhatta, hogy Vermaelen megkapta az orvosok engedélyét a játékra, így innentõl kezdve már számolhat vele a spanyol tréner

Vermaelen egyébként a Barça B felkészülési meccsén pályára lépett szerda délután, gólt is szerzett, ami viszont még fontosabb, hogy nem érzett semmilyen fájdalmat, így minden bizonnyal ez volt a megerõsítés a csapat orvosi személyzete számára, hogy a hátvéd teljesen felépült. 

Luis Enrique csütörtök délelõtt már tréninget is vezényelt fiainak a szerda esti bajnoki döntetlen után. A foglalkozásról hiányzott Alba és Rafinha, akik specifikus, egyéni edzésmunkát végeztek, valamint kihagyta a tréninget a brazil Douglas is hõemelkedés miatt. 

Az ujjsérülésébõl gyógyuló Masip a rehabilitációját folytatta, míg a B keretbõl ezúttal hárman, név szerint Sandro, Munir és Ondoa vehettek részt az elsõ csapat edzésén.