Sergi Roberto hosszabbított 2019-ig

30 millió eurós kivásárlási ár | „Egy álom beteljesülése”

Az FC Barcelona saját nevelésû labdarúgója, Sergi Roberto hetekkel ezelõtt megegyezett a klubbal a folytatásról, péntek dél környékén pedig a felek alá is írták a játékos új, 2019-ig szóló szerzõdését, melyben egy 30 millió eurós kivásárlási ár lett rögzítve. Sergi Roberto elmondta, hogy egy álom beteljesülésének tekinti az újabb kontraktust, valamint hangsúlyozta, hogy bárhogyan kész segíteni a csapatnak. 

Sergi Roberto, az elsõ keret spanyol játékosa 2019-ig meghosszabbította a 2015-ig szóló kontraktusát, így a játékos joggal bízhat abban, hogy még évekig a Barçában futballozhat majd. A felek a kivásárlási árat 30 millió euróban határozták meg, ám ez bizonyos feltételek teljesülése esetén 40 millió euróra is felemelkedhet. Az aláírási ceremónián a klub részérõl jelen volt Josep Maria Bartomeu elnök, Andoni Zubizarreta sportigazgató és Antoni Rossich általános igazgató.

A spanyol korosztályos válogatott középpályás a dokumentumok szignózása után a Barça TV-nek nyilatkozva elmondta, hogy „nyolc éve tartozom a klub kötelékéhez, az új szerzõdés pedig egy álom beteljesülése. Ami az aktualitásokat illeti, az idei szezon kitûnõnek ígérkezik. Remélem, hogy sok munkával nagyon sok trófeát szerezhetünk. Szeretném segíteni a csapatot úgy, ahogy csak tudom, legyek akár a kezdõcsapatban, akár a második félidõben szálljak be vagy éppen a lelátóról segítsem a srácokat. Luis Enrique azt mondta, hogy minden játékosra maximálisan számít”. 

A 22 esztendõs játékos 2012 nyarán került fel végérvényesen az elsõ keretbe, ahol még a 2010-2011-es szezonban debütált Pep Guardiola kezei alatt. Sergi Roberto eddig 42 alkalommal húzhatta magára a gránátvörös-kék mezt tétmeccsen, és ezeken két gólt szerzett.