Ibrahimovic nem játszik kedd este

Blanc elismerte a sajtótájékoztatóján | A svéd a sarkával bajlódik

A Paris Saint-Germain svéd világklasszisa, Zlatan Ibrahimovic nem léphet pályára kedd este korábbi csapata, az FC Barcelona ellen, mivel nem épült fel a saroksérülésébõl, amivel hetek óta küzd. Laurent Blanc, a PSG mestere a találkozót felvezetõ sajtótájékoztatóján árulta el, hogy Ibrahimovicra nem számíthat, illetve hangsúlyozta, hogy a svéd támadót a csapat egészének kell pótolnia. 
 
A francia tréner a mérkõzést felvezetõ sajtótájékoztatóján elárulta, hogy Ibrahimovic nem játszhat kedd este a Barça ellen, mivel „napok óta nem tudott edzeni, akkora fájdalmai vannak. Vele természetesen erõsebbek vagyunk, de úgy kell gondolkoznunk, hogy vannak még kiváló támadóink, akik biztosan jól fognak futballozni”. 
 
Ibrahimovic a PSG legutóbbi két bajnoki összecsapását kihagyta a Caen és a Toulouse ellen annak reményében, hogy korábbi társai ellen már pályára léphet, ám továbbra is fájdalmat érez a sarkában, így nem számíthat rá Blanc mester. 
 
A francia tréner egyébként magáról a mérkõzésrõl úgy nyilatkozott, hogy „nem akarok tizenegy hazai játékost a saját térfelén visszahúzódva látni, mert ha nyerünk, akkor azt mondják, hogy önmagunkat meghazudtolva gyûjtöttük be a három pontot. Erre a mérkõzésre különleges mentalitással kell felkészülnünk, mert meg kell tanulnunk labda nélkül játszani. A Barça stílusa mindig is tetszett, dominálja a találkozókat, ugyanakkor az ellenfelek mindig képesek veszélyt okozni a katalánok kapuja elõtt, így nekünk elsõsorban arra kell törekednünk, hogy mi is veszélyesek legyünk a 90 perc során.”
 
A svéd Ibrahimovic helyén vélhetõen Cavani fog játszani, akit fõként az argentin Pastore segíthet majd a támadások során.