‘Lucho’: „Nem akarunk kiszámíthatóak lenni”

A málagai meccshez hasonlót vár a Granada ellen is a hétvégén

Az FC Barcelona spanyol trénere, Luis Enrique Martínez a legfõbb céljának azt gondolja, hogy csapata ne legyen kiszámítható, hiszen az Athletic Bilbaot kivéve eddig csak olyan együttes ellen futballoztak, akik mélyen visszahúzódva várták a kontralehetõségeket a katalánok ellen. Luis Enrique beszélt még Xavi szerepérõl, Vermaelen állapotáról, Suárez közelgõ visszatérésérõl, valamint ejtett néhány szót a PSG elleni találkozóról, noha leszögezte, hogy egyelõre csakis a Granada jár a fejében. 
 
„Arra a Granadára számítok, amelyik az utóbbi meccseken kiváló eredményeket ért el. Jó számokkal érkezik, védekezésben rendkívül erõs együttes, mely sokat dolgozik, zökkenõmentesen megy át védekezésbõl támadásba, ráadásul nagyon jól fejelõ játékosai vannak.”
 
„Az én feladatom az, hogy segítsek a csapatnak a fejlõdésben. Ha nem találunk megoldást egy problémára, nekem még inkább arra kell fókuszálnom. Ugyanakkor látni kell azt is, hogy az ellenfélnek is vannak érdemei. Úgy gondolom, hogy a Granada a Málagához hasonlóan fog pályára lépni, de ez nem megy egy gombnyomásra, nehéz megvalósítani. Kiszámíthatatlanok akarunk lenni, de az Athletic Bilbaon kívül, mely letámadott minket már a saját térfelünkön, mindegyik ellenfelünk ugyanazt a taktikát választotta: mélyen visszahúzódni a saját térfélre.”
 
Xavi szerepe
 
„Mindenkire szükségem van, így Xavira is számítok. Tudjuk, hogy mennyire kivételes játékos, elégedett vagyok a munkájával. Az elsõ keret összes játékosának segítenie kell majd a csapatot a szezonban.”
 
Vermaelen
 
„Az edzéseken kiváló teljesítményt nyújt, és megfelelõ erõnléti állapotban van. Nagyon elégedettek vagyunk vele, nagyon sokat fog segíteni a csapatnak, és nem utolsó sorban versenyhelyzetet teremt a védelemben.” 
 
Suárez túlsúlyos lenne?
 
„Suárez nem túlsúlyos, az orvosi személyzet mindent ellenõriz, és a kezében tart az utolsó részletig, de ha gondoljátok, csinálhatunk egy zsírleszívást… Ezek a túlsúlyról szóló hírek nagyon humorosak. Nagyon jó állapotban van, ha nem lenne eltiltott, bevethetõ lenne.”
 
Jövõ héten ismét Bajnokok Ligája
 
„A PSG nem fog beállni a saját térfelére, legalábbis szerintem az az összecsapás teljesen más lesz. Ugyanakkor most még csak a Granada elleni meccsre koncentrálok.”
 
Motiváció, hogy a tabella elsõ helyét visszaszerezzék?
 
„Nem gondolkozom ebben, mert jelenleg még nincs jelentõsége a helyezéseknek. Inkább azt szeretném, ha a trófeákról döntõ hónapban is ugyanígy állnánk. Lehetséges, hogy ez a Liga szórakoztatóbb és nyíltabb lesz, mint az eddigiek, hiszen a Sevilla és a Valencia is magas szintet képviselnek.”