Sevillai sikerember lehet Zubi utódja

Monchi azonosul a Barça filozófiájával | Benedito stábjához csatlakozhat

A Sevilla jelenlegi sportigazgatója, Ramón Rodríguez Verdejo, ismertebb nevén Monchi a ‘Canal Sur Radio’ értesülései szerint csatlakozik Agustí Benedito stábjához a katalán egyesület két év múlva esedékes elnökválasztási küzdelmében. Benedito 2010-ben is indult az elnöki székért, akkor azonban Rosell mögött csak a második helyen végzett – ezúttal bizonyosan nagyobb eséllyel indul, és nem csak a jelenlegi vezetõség polémiái miatt, hanem fõként Monchi személye láttán. 
 
Ha a jelenlegi elnökség túléli a bírósági ügyeket, úgy az elnökválasztás csak 2016 nyarán fog lezajlani, ám Agustí Benedito készül arra az esetre is, amennyiben elõrehozott választásokat kellene tartania a klubnak. Benedito és csapata a 2010-es vereség óta minden évben tart egy nagyobb találkozót, ám az idei, ezen a héten megtartott összejövetelen a szokásosnál is többen voltak, ami jelzi, hogy Barcelonában korántsem olyan biztosak abban, hogy a jelenlegi vezetõség túléli a Neymar átigazolása körüli bírósági ügyet. 
 
Benedito tehát már csak a jelenlegi elnökség polémiái miatt is jó eséllyel indul, ugyanakkor amennyiben igazak a ‘Canal Sur Radio’ értesülései, úgy még erre is rá tud tenni egy lapáttal az elnöki székre pályázó vezetõ. A rádiócsatorna ugyanis azt állítja, hogy Benedito megnyerte magának a Sevilla jelenlegi sportigazgatóját, Monchit, aki szakmai berkekben óriási megbecsülésnek örvend, és a hírek szerint többek között a Zenit és a Tottenham is csábítja, sõt José Mourinho még a Real Madrid trénereként megpróbálta a fõvárosi klubhoz hívni a sportvezetõt. 
 
Monchit még három évig szerzõdés köti a Sevillához, ugyanakkor a hírek szerint már eldöntötte, hogy a szerzõdését teljes egészében nem tölti ki. Európa klubjai sorban állnak érte, de az ‘El Mundo Deportivo’ szerint csodálója a katalán egyesület filozófiájának, az utánpótlásnevelési elveinek és a játékstílusának, amiért az utolsó pillanatig vár a katalánok hívására. A sportigazgató egyébként a tavalyi évben Angliában tökéletesítette a nyelvtudását, készülve egy magasabb szintre, azaz az ambíció maximális nála. Ezt az is jelzi továbbá, hogy a Zenit pénzügyileg rendkívül vonzó hívása nem nagyon keltette fel az érdeklõdését.
 
Természetesen a közvélemény és így a szurkolók kevésbé ismerik Monchi munkásságát, ám pár név kapcsán világos lesz, miért is tud Mourinho vagy Pochettino csakis szuperlatívuszokban beszélni a sportvezetõrõl: Alves, Keita, Adriano, Rakitic, M’Bia, Baptista vagy éppen Luis Fabiano. A játékosokban az a közös, hogy mindannyian a Sevillában teljesedtek ki, mely megadta nekik az esélyt arra, hogy továbbfejlõdve egy nagyobb csapathoz kerüljenek. 
 
Monchi például Alvesért elõbb 500 ezer eurót fizetett a szélsõ kölcsönvételéért, majd fél évre rá meg is vette 850 ezer euróért, hogy aztán a Barcelona 35.5 millió eurót adjon a brazilért. Keita 4 millió euróért érkezett Andalúziába a francia Lens csapatától, a katalánok 14 millió euróért csábították el Barcelonába. Adriano 2.1 millió eurójába került a Sevillának, a Barça 9.5 millió eurót fizetett érte. Végül, de nem utolsó sorban Rakitic 2.5 millió euróért érkezett a Sevillához, a Barça pedig 20 millió euróért tudta elhozni a horvát középpályást. 
 
Természetesen a Barça sportigazgatójaként nem kapna türelmet teljesen ismeretlen játékosok kipróbálására, valamint az eladó felek a katalán klubbal szemben nagyobb követelésekkel lépnek fel, ez egyértelmû. Ugyanakkor Monchi referenciája kiváló, ambíciói nagyok, azt pedig jelez valamit, hogy Mourinho és Pochettino is szívesen dolgoznának vele együtt.