Suárez jó úton a visszatérés felé

Szaúd-Arábia – Uruguay: 1-1 | 108 nap után a válogatottjában

Luis Suárez remek úton van a visszatérése felé, ugyanis az uruguayi nemzeti csapat Szaúd-Arábia elleni barátságos mérkõzésén, mely 1-1-s döntetlennel végzõdött, jól mozgott, gólhelyzetei adódtak, továbbá az uruguayiak vezetõ gólja is nagyrészt az õ nevéhez fûzõdik. Suárez 108 nap után húzhatta magára válogatottjának mezét, és 15 nappal a Klasszikus elõtt, melyen debütál vélhetõen a Barçában, kiváló hozzáállásról tett tanúbizonyságot. 

Az uruguayi nemzeti együttes az ázsiai túrája keretében elsõként Szaúd-Arábia ellen lépett pályára, és alapvetõen nem igazán találta a helyes formulát a mérkõzés dominálására, mert amellett, hogy természetesen az uruguayiak elõtt adódtak lehetõségek, Muslera kapusnak is jó néhány alkalommal védenie kellett.

Suárez, aki 108 nappal azok után, hogy megharapta Chiellinit a világbajnokságon, magára húzhatta a válogatottja mezét, és alapvetõen jó teljesítményt nyújtott. A támadó jól mozgott, kreatívan játszott, azaz hozta önmagát, ugyanakkor a két elhibázott ziccerén, melyeknél nem a jó megoldást választotta, látszott, hogy nem éles még a meccsformája ennyi kihagyás után.

Mindenesetre Uruguay vezetõ góljánál kulcsszerepet játszott a második félidõ elején, amikor egy szabadrúgásnál üresen hagyták, kapásból kapura lõtt, a játékszer a kapufáról kipattant, majd a visszafutó védõ, Hassan Fallatah lábáról a kapuba pattant. A barcelonai csatár gólérzékenysége és góléhsége tehát nem veszett el az eltiltása alatt, bár ez egy percig sem volt kétséges. 

Szaúd-Arábia válogatottja egyébként végül 1-1-s döntetlenre mentette a mérkõzést a 89. percben, miután az uruguayi védelem elaludt, és egy jobboldali beadásra tökéletesen érkezett Hazazi, aki a kapuba továbbította a játékszert. Uruguay még egy mérkõzést játszik az ázsiai túráján, méghozzá hétfõn Omán ellen. 

A mérkõzés két gólja: