Tovább tart Vermaelen kálváriája

Adriano is egyénileg dolgozott combfájdalmak miatt | Rafinha is kérdõjel

A belga Thomas Vermaelen egészségügyi állapota aggodalomra ad okot, hiszen a játékos az elmúlt hetekben ingázik a csapatszintû és az egyéni edzésmunka között. Vermaelen állapotáról ráadásul nem is közöl semmit sem a klub, ami még rejtélyesebbé teszi a helyzetét. Mindeközben Adriano fájdalmat érzett a jobb combjában, így Rafinhával és Vermaelennel egyetemben a csapattól elválasztva dolgozott a péntek délelõtti foglalkozáson.

Vermaelen még a világbajnokságon sérült meg a combizmában, így is igazolta le a Barça, ám két héttel ezelõtt már megkapta az orvosi engedélyt a játékra. Múlt hét pénteken azonban megint csak egyedül volt képes dolgozni, és ugyan csütörtökön néhány gyakorlatot a csapattal végzett, a ma délelõtti tréningen már ismét csak egyéni edzésmunkát végzett. 

A belga hátvéd állapota két okból kifolyólag is aggasztó. Egyrészt az Arsenalban az elmúlt két évben alig lépett pályára a sorozatos sérülései miatt, másrészt az egyesület semmi információt nem közöl az állapotáról azon kívül, hogy megjegyzi, hogy éppen a csapattal vagy attól elválasztva edzett. 

Mindeközben Adriano sem tudott péntek délelõtt a társakkal dolgozni, mert a brazil fájdalmat érzett a jobb combizmában. Vélhetõen elõvigyázatosságról van szó, bár Adriano esetében még az elõvigyázatosságot megelõzõ elõvigyázatosság is indokolt lenne, annyira sérülékeny a szélsõ. A középpályás Rafinha állapota nem változott, továbbra is specifikus edzésmunkát végez a nyáron a vigói kölcsönbõl visszatérõ játékos, akivel kapcsolatosan szintén semmit sem hoz nyilvánosságra a klub.

Péntek délelõtt Luis Enrique öt labdarúgónak vezényelt edzést az elsõ keretbõl, akikhez csatlakozott Pol Calvet és Juste a B csapattól.