„Az lenne az ideális, ha a Madridnak 0 pontja lenne”

Luis Enrique elégedett, és nem tartja kulcsfontosságúnak a Klasszikust

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique elégedett volt csapata teljesítményével, és nem tulajdonít túl nagy jelentõséget az Eibar néhány komolyabb helyzetének, mert a spanyol elsõ osztály csapatai a világelithez tartoznak, így törvényszerû az, hogy helyzeteket tudnak kidolgozni még a Barça ellen is. A spanyol tréner örült, hogy továbbra sem kaptak gólt, ám hangsúlyozta, hogy a cél a gyõzelem, nem a nulla kapott gól, illetve elmondta, hogy a Klasszikus nem lesz kulcsfontosságú a bajnoki cím szempontjából.
 
„Nem aggaszt, ha az ellenfelünk kidolgoz néhány helyzetet ellenünk, ez teljesen normális jelenség, hiszen a világ elitjéhez tartozó együttesek ellen lépünk pályára hétrõl hétre. Természetesen egy edzõ sosem elégedett teljes mértékben a teljesítménnyel, mindig vannak olyan területek, ahol javulni lehet, én sem vagyok ezzel másképpen, de óriási volt például, hogy egy percet sem hagytuk megpihenni az Eibart a mérkõzés folyamán.”
 
Jövõ héten Madrid – Barça
 
„Hogy mi lenne az ideális körülmény ahhoz, hogy Madridban nyugodtan léphessünk pályára? Az, ha a Madridnak 0 pontja lenne.. A Klasszikus nem lesz kulcsfontosságú, nagyon sok mérkõzés lesz még hátra azután is. Azért megyünk a Bernabeuba, hogy nyerjünk, és hogy jobban teljesítsünk, mint a riválisunk.” 
 
Bravo ismét kapott gól nélkül
 
„Persze, hogy örülök, de nem az a cél, hogy ne kapjunk gólt, hanem az, hogy nyerjünk.”
 
Mascherano
 
„Mindig is inkább középsõ védõként láttam a csapatban, de most is megmutatta, hogy kiváló megoldás lehet a középpályán is a számunkra. Védekezésben kiváló, a labda mozgatásában pedig szintén elsõrangú.”
 
Xavi fejtörést okoz neki a kezdõcsapatot illetõen?
 
„Ha Xavi a probléma, akkor örülök, hogy ilyen problémáim vannak… Ragyogóan érkezett a második vonalból, és a mostani gyõzelmünkben kulcsfontosságú szerepet játszott, mivel támadásban remekül vettük fel azokat a pozíciókat, amiket keresünk.”
 
Pihenõ Messinek?
 
„Lesz olyan, amikor pihentetni fogom. Nagyon sokat adok a megérzéseire, és mindig beszélek vele, hogyan is érzi magát az adott pillanatban. A szezon folyamán mindenki túl fog esni ezen, most azonban mind a csapat, mind õ egy különleges idõszakot él át.”