„Messi cseréje? Mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja”

Luis Enriquét nem érdeklik a feltételezések | Még az Ajaxra koncentrál

Az FC Barcelona szakvezetõje, Luis Enrique ugyan természetesen tisztában van azzal, hogy a hétvégén Klasszikust rendeznek, most még viszont csak az Ajax elleni összecsapásra koncentrál, ahol együttesének a véleménye szerint egy nagyon komplett teljesítményt kell nyújtania a három pont begyûjtése érdekében. A spanyol trénert megkérdezték arról, hogy Messi megtagadta volna-e a lecserélést az Eibar elleni bajnoki meccsen, de egyrészt Luis Enriquét nem érdeklik ezek az abszurd feltételezések, másrészt elárulta, hogy mindig megkérdezi a játékosait az állapotuk felõl érdeklõdve, mielõtt meghozza a döntést a cserérõl a szakmai stábbal.
 
 
„A cserék elõtt mindig megkérdezem a játékosaimat, hogy van-e valamilyen kisebb fájdalmuk, kaptak-e egy-egy rúgást a lábfejükre. Megkérdeztem már Leót, Andrést vagy éppen Neymart is, és a válaszukat figyelembe véve határoztunk a cserérõl. A Messi reakciójáról készült képek innentõl kezdve értelmezhetõek különbözõképpen aszerint, hogy kinek mi is az érdeke, én azonban nem folyok bele ebbe a vitába. Figyelembe veszem a sárga lapokat, a kisebb fájdalmakat… Nem fogok változtatni ezen a módszeren, és továbbra is kikérem majd a játékosaim véleményét az állapotukról.”
 
Ajax
 
„Nagyon komplett teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy a holland gárda erényei ne kerülhessenek felszínre. Nagyon strukturált csapatról van szó, melynek határozott elképzelése van arról, hogyan akar támadni, és amely hatékonyan le tudja támadni az ellenfelét. Az elmúlt évben nagyon megnehezítették a Barça dolgát, hazai pályán pedig nyertek is. A hazai találkozók kulcsfontosságúak a számunkra, pláne a párizsi vereség után. A harmadik játéknap után tisztul a kép, szóval nagyon fontos meccs elõtt állunk.”
 
Frank de Boer
 
„Franknak megvan a határozott elképzelése a játékról, és minden meccsen dominálni akar. Nagyon magas szinten dolgozik, de én természetesen nem tudom innen részletesen megítélni a munkáját. Jó a kapcsolatom vele, de nem beszéltünk. Remélem, hogy nem nehezíti meg a dolgunkat.”
 
Clásico
 
„A játékosok tisztában vannak azzal, hogy kedd este milyen komoly tét közepette lépnek majd pályára, és pontosan tisztában vannak az összecsapás fontosságával. Háromnaponta vannak meccseink, a következõ a legfontosabb, azaz most az Ajaxra koncentrálunk maximálisan.”
 
Busquets egyénileg dolgozott vasárnap. Sérült?
 
„Nem, Busquets bevethetõ állapotban van, szombaton edzõi döntés miatt nem volt a keret tagja.”
 
Hogyan vélekedik a csapatáról?
 
„Nagyon jó érzések kavarognak bennem, hiszen két meccs kivételével az összes találkozónkat megnyertük, abból a két meccsbõl pedig levontuk a konzekvenciákat. Tetszik, amit látok, de a szezon döntõ szakasza csak márciusban kezdõdik.”
 
Suárez
 
„Sokkal több munka van a pályán látott teljesítmény mögött, mint azt sokan gondolnák. Nagyon intenzíven dolgozik, és nagy figyelmet szentel a napi munkának. Kiváló igazolás lesz, és öröm tapasztalni az edzésmunkáján, hogy nincsenek titkok, hanem minden a megtett erõfeszítéseken múlik. Mindig is a Barçában akart játszani, most pedig keményen tréningezik, hogy hosszú éveken keresztül a Camp Nouban élvezhesse a futballt. Megfelelõ állapotban látom ahhoz, hogy bemutatkozzon.”