Nagy az érdeklõdés Halilovic iránt

A klub nem akarja elengedni | Kérdés, hogy hol fejlõdhet a legtöbbet

Ugyan a januári átigazolási idõszak még messze van, a Barcelona nyáron érkezett fiatal középpályása, Alen Halilovic iránt már most nagy az érdeklõdés. Több különbözõ országból is érkeztek megkeresések, amelyek egy esetleges kölcsönvételre vonatkoztak, de a katalán vezetés egyelõre ellenáll.

A horvát játékost szóba hozták spanyol, olasz és angol klubokkal is, akik a téli átigazolási szezonban csapnának le – még ha ideiglenesen is – , a tehetséges középpályásra. Az egyesület nem szeretné kölcsönadni a B csapat játékosát, aki épp azért kezdett a fiatalok között, hogy szokja a gránátvörös-kék stílust, és idõvel elõre léphessen a nagycsapathoz. Eusebio Sacristán, a fiatalok edzõje elmondta, hogy Alen az egyik legtechnikásabb játékos a csapatában, így nem fogja elengedni a szezon második felére.

A Nou Campban azonban tisztában vannak vele, hogy Halilovic nagyobb feladatokra hivatott, mint a spanyol másodosztály. Már 16 évesen bemutatkozhatott a horvát elsõ osztályban, a Dinamo Zagreb színeiben két év alatt több, mint hatvan meccset játszott le.  Emellett rendszeresen behívót kap a horvát nagyválogatottba is, ahol eddig háromszor szerepelt. A középpályásnak így egy lépést visszafelé kellett megtennie, és a fiatalokkal játszania, hogy idõvel az elsõ keret tagjává válhasson. A technikai személyzet tagjai szerint ez pedig csak idõ kérdése.

Halilovic ezt az évet a tanulásnak szenteli, eddig öt mérkõzésen kapott lehetõséget a B csapatban. Kérdés azonban, hogy mi lesz januárban. Olaszországból a Fiorentina és a Sampdoria, Angliából a Sunderland, a Primera Divisiónból pedig a Celta Vigo érdeklõdik a szolgálatai iránt. A még csak 18 éves irányító mindenképpen a jövõ emberének számít, így lehetséges, hogy ezt az évet a B csapatban tölti, a következõ szezonban jöhetne a kölcsönadás, majd ha a teljesítményével rászolgál, úgy egy új szerzõdés, ami már az elsõ kerethez köti õt.