Sok szenvedés, sok gól: 3-0

Kapott gól nélkül utaznak Madridba | Most távol volt a csúcsforma

Messze volt a briliáns játéktól, de 3-0-ra gyõzött a Barcelona az Eibar ellen a Ligában a válogatott szünetet követõen. A gránátvörös-kékek szerény elsõ félidõ után Xavi, Neymar és Messi révén eredmény szinten simán nyertek, és úgy várhatják a 9. fordulót, illetve a Clásicót, hogy az elsõ nyolc bajnoki meccs során nem kaptak gólt.

Erre a mérkõzésre ugyanakkor kevéssé lehet büszke Luis Enrique csapata, mely az elsõ félidõben különösen statikus volt, és nem talált fogást azon az Eibaron, mely a rendezettségével nagyon sokáig kihúzta kapott gól nélkül.

Az újonc szinte teljes csapatával védekezett, kivételesen sok lábmunkát végzett mindenki, így a folyamatos nyomás megvolt a labdás játékosokon, és nem is nagyon sikerült végigvezetni a támadásokat, de még a tizenhatos megközelítése is komoly gondot okozott Messiéknek.

A meglehetõsen unalmas elsõ játékrészben Messi két ízben közel állt a gólszerzéshez, de az Eibarnak talán még nagyobb lehetõségei is voltak, egyszer Bravo mentett egy az egyben, ezt megelõzõen pedig Capa lõtt mellé éles szögbõl, de üres kapura.

A második félidõben élénkebbé vált a Barcelona játéka, több volt a mozgás, aktívabbak voltak a szélek, és idõvel jöttek a gólok is. A 60. percben Xavi indította a támadást, Messihez játszott, õ beütötte a játékszert a védelem mögé, és a közben kilépõ Xavi átpörgetett azt a kapus fölött.

A 71. percben már Alves volt az elõkészítõ, a jobboldalról belöbbölt labda kiváló volt Neymarnak, aki kapásból, nagy erõvel, félfordulattal lõtt a kapu közepébe. Két perccel késõbb a Zarra rekordjáért hajtó Messi is eredményes volt, amire a teljes meccse alapján nagyon rá is szolgált. A térfél közepérõl indult meg, lerázott magáról több védõt is, Neymarral kényszerítõzött, majd újabb védõket maga mögött hagyva kilõtte a hosszú sarkot. Kapufás, gyönyörû gól.

Messi ezt követõen is elérhetett volna még akár több szép találatot is, de legalább most ennyi benne is maradt a lábában. Remélhetõleg csak a jövõ szombati Clásicóig…

FC Barcelona – Eibar: 3-0 (0-0)
Barcelona, Camp Nou
75.546 nézõ
Vezette:
Teixeira Vitienes

FC Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba; Mascherano, Xavi, Sergi Roberto (Iniesta 54′); Pedro (Sandro), Messi és Neymar (Munir 76′).

Eibar: Irureta; Bóveda, Albentosa, Ekiza, Lillo; Dani García, Errasti, Javi Lara (Piovaccari 56′), Abraham, Saúl Berjón (Nieto 76′); és Capa (Boateng 75′).

Gólok: Xavi (60′), Neymar (71′), Messi (73′).