Ancelotti: „Az idei Barça stabilabb és motiváltabb”

Suárez visszatérése nem befolyásolja a terveit | Nem akart provokálni

A Real Madrid olasz trénere, Carlo Ancelotti szerint a Barça idén sokkal motiváltabb és védekezésben stabilabb együttes, mint a tavalyi idényben, de természetesen bízik a csapatában, amellyel elégedett. Ancelotti elmondta, hogy nem állt szándékában provokálni Luis Enriquét vagy a katalán szurkolókat a hétközi nyilatkozatával, mely során azt mondta, hogy „lecseréltem Cristianót a megkérdezése nélkül”

„Nem akartam provokálni senkit sem, Luis Enrique munkáját nagy tiszteletben tartom, mint ahogy az összes kollégámét. Ha valaki azt gondolta, hogy provokáció volt a célom, tévedett.”

Motiváltabb Barcelona

„Sokkal motiváltabb csapatot látok, mint tavaly, amikor nem nyertek semmit. Új edzõ és új játékosok érkeztek, a játékuk színvonala alapján végig ott lesznek. A védekezésüket rendbe tették, nagyon stabil a védelmük.”

Suárez

„Nem az én problémám, hogy visszatér-e vagy sem, továbbá a viselkedését sem nekem kell véleményeznem. Nagyon örömteli, hogy egy ilyen játékos a Ligában játszik, ám az, hogy pályára lép-e vagy sem, nem fogja befolyásolni az összeállításomat és a taktikámat.”

Pepe és Ramos is visszatérnek

„Pepe rendben van, mint ahogy Ramos is teljesen felépült, és játékra kész. Nem gondolom úgy, hogy a pálya közepén elõnyben lennénk, mert a Barça a középpálya közepén hihetetlen képességû labdarúgókkal rendelkezik.”

A madridi teljesítmény felfelé ível

„Levontuk a megfelelõ tanulságokat a Sociedad és az Atlético elleni meccsekbõl, és megpróbáltuk megtalálni az egyensúlyt a játékunkban. A változás a játékosok érdeme, együtt dolgoztunk, és mentünk elõre. Számunkra minden találkozó egy vizsga, vagyis szombaton este is vizsgázunk, méghozzá egy nagyon versenyképes együttes ellen.”

Versenynaptár

„Nem értem azt sem, hogy miért kell 18 órakor játszanunk, és azt sem, hogy miért kell szombaton pályára lépnünk. Azért sem értem az egészet, mert már régóta kijelölték ezt az idõpontot. Ahogy Cristiano is elmondta, a délutáni 6 órás kezdés helyett el tudtam volna képzelni egy este 9 órásat is, a hangulat sokkal jobb lenne.”

Messi és a Madrid hozzáállása

„Két vonalban kell felállnunk, mert így kevesebb területet fog kapni. Úgy gondolom, így jobban kontrollálhatjuk majd a játékot. A két csapat egyébként tökéletesen ismeri egymást, mi megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, és minden téren a lehetõ legjobb teljesítményt kell nyújtanunk. ‘Top’ védekezés, ‘top’ támadás, minden ‘top’ kell, hogy legyen. Ha nyerni akarunk, nagy teljesítményt kell leraknunk az asztalra.”