Busquets a kulcs Luis Enrique kezdõjében

Mascherano helye biztos | Három nap a Klasszikusig

Teljes mértékben ugyan nem lehet tudni, hogy Luis Enrique hogyan gondolkozik a Clásico elõtt, de arra lehet következtetni, hogy túlságosan sok poszton nincs kérdés a szakvezetõ elõtt. A csapat váza nagyjából egyben van, egy-egy poszt az, ahol lehet változás.

Leginkább Sergio Busquets sérülése a meghatározó, hiszen a szûrõ továbbra sem egészséges, és ha nem gyógyul meg szombatig, azzal az edzõnek is másként kell gondolkoznia. Ebben az esetben Mascherano veheti át a helyét, ahogy az elmúlt meccseken is történt, a védelemben pedig Mathieu és Piqué játszhatnak. Ha Busquets mégis meggyógyulna, Mascherano úgy is csapatban maradna, csakhogy már középsõ védõként.

Az eddigi meccsek azt bizonyították, hogy az argentin biztosabb megoldás, mint Piqué, így ha szûrõként nem, akkor védõként biztosan játszana Mascherano, ez esetben Piqué kimaradna. A védelem többi posztján Alves, Mathieu és Alba játszanának szinte garantáltan.

Luis Enrique másik kérdése az lehet, hogy ki legyen a támadósor harmadik tagja. Maradjon Pedro, kezdjen Suárez, esetleg Iniesta lépjen fel harmadiknak. Ez utóbbi lehetõség elsõsorban akkor lehet téma, hogy ha Xavit el szeretné helyezni a kezdõben a tréner, mert így a középpálya Busquets-cel, Xavival és Rakiticcsel állna fel, Iniesta pedig elõrelépne Messiék mellé.

Ez a lehetõség gyakori volt az elmúlt években, Luis Enrique azonban még nem próbálta, éppen ezért ez nem is tûnik annyira valószínû forgatókönyvnek. Kezdhet most már papíron Luis Suárez is, ám arra még mindig több az esély, hogy az uruguayi csak csere lesz, és kezdõként ezúttal is Pedro játszik. Ez utóbbi mellett az szólhat, hogy Pedro védõmunkája sokat számíthat a Real Madrid ellen.