Klasszikus és rekordok között érkezik az Eibar

Busquets, Rakitic és Montoya nem kerültek be a keretbe

Az FC Barcelona együttese szombaton, azaz ma este 20 órakor az Eibar gárdáját fogadja a Liga nyolcadik fordulójában. A katalánok rendelkezésére minimális idõ állt arra, hogy felkészüljenek ellenfelükbõl a válogatott játéknapok után, ugyanakkor pozitívum, hogy Douglas és Vermaelen kivételével a teljes keret bevethetõ. Az Eibar jelenleg a kilencedik helyet foglalja el a tabellán, és stabil csapatnak számít, még úgy is, hogy az elmúlt öt összecsapásából csupán egyet tudott megnyerni. Bravo még nem kapott gólt, Messi megdöntheti Zarra rekordját, jövõ héten pedig Klasszikus, de Luis Enrique fiainak koncentráltnak kell maradniuk mert veszélyes csapat az Eibar.

Az élvonalba idén feljutó együttes kiváló rajtot produkált, és elmondható róla a stabilitás, amit jelez a nyolc lõtt és a csupán hét kapott gólja. Hiába nyert csupán kétszer az eddigi hét meccsen, a vereségeik minimálisak voltak, legyõzték a Real Sociedadot, valamint pontot szereztek a Villarreal ellen hazai pályán. A legszembetûnõbb az, hogy két veresége alkalmával is csupán egy góllal kapott ki az Eibar, ami azt jelzi, hogy Gaizka Garitano gárdája masszív, fegyelmezett, és mindenki tudja a feladatát.

A fegyelmezett csapatok ellen pedig nagyon nehéz futballozni, pláne egy-egy válogatott játéknap után, amikor is a Barça rendre meg szokott szenvedni ellenfelei ellen. Luis Enrique a teljes keretével csupán csütörtökön dolgozhatott elõször, azaz két tréing állt a rendelkezésére, hogy valamennyire felfrissítse, és a mérkõzésre specifikusan felkészítse az együttesét.

Pozitív hír viszont a tréner számára, hogy Rafinha a héten megkapta az orvosi engedélyt, így Douglas és Vermaelen kivételével mindenki egészséges és bevethetõ. A brazil elõvigyázatosságból nem dolgozott a hét második felében, míg a belga már ismét a társaival edzett, Luis Enrique is azt mondta róla, hogy javul az állapota, ám úgy tûnik, hogy még mindig nem épült fel teljesen. A keretbõl egyébként Rakitic és Busquets illetve Montoya kerültek ki. Elõbbi kettõ nyilvánvalóan pihentetés céljából, utóbbi számára viszont ez nagyon rossz hír, hiszen a szélsõ mindvégig Barcelonában maradt, friss, tehát szakmai okok miatt kell a lelátóról megtekintenie a mérkõzést.

A kezdõcsapatot illetõen a keret láttán tisztább lett a kép. Busquets hiánya miatt Mascherano vélhetõen feljebb lép, Montoya kimaradásával Alves kezdõtagsága garantált, a középpályán Xavi és Iniesta osztogathatnak, elõl pedig Pedro és Messi mellett Neymar támadhatja az Eibar kapuját. A védelem tengelyében Mathieu, Piqué és Bartra is egyenlõ eséllyel pályáznak a játékra, hiszen mindhárman pályára léptek a válogatottjaikban, így a frissesség, mint tényezõ nem játszhat szerepet Luis Enrique döntésénél.

FC Barcelona – Eibar
Barcelona, Camp Nou
20:00
Vezeti:
Teixeira Vitienes

FCB: Bravo – Alves, Piqué (Bartra), Mathieu, Adriano – Mascherano, Xavi, Iniesta – Pedro, Messi, Neymar.

Eibar: X. Irureta, Boveda, R. Albentosa, R. Navas, Abraham – J. Errasti, D. García – Capa, J. Lara, Saúl – Piovaccari.