„Mindenben jobbnak kell lennünk, hogy gyõzhessünk”

Iniesta szerint hiba azt gondolni, hogy a vereség nem lenne tragédia

Két nappal a Real Madrid elleni szuperrangadó elõtt Andrés Iniesta adott sajtótájékoztatót a Ciutat Esportivában és értékelte a szombati Clásicót, ahol szerinte annak ellenére is óriási a tét, hogy még csak a 9. fordulóban járunk a bajnokságban.

 
Hogyan kell játszani a Madrid ellen?

„Mindig, most is gyõzelmi céllal megyünk neki a meccsnek, és nem szabad azon gondolkozni, hogy lesz, ami lesz, akkor is elõttük maradunk a tabellán. A szombati célunk, hogy használjuk ki a lehetõségeinket, legyünk hatékonyak amikor szükséges, és játsszunk egy jó meccset, hogy végül nyerjünk. A lehetõ legtöbb ideig nálunk kell legyen a labda, így a Real Madrid által okozott veszélyeket is minimalizálhatjuk.”

Cristiano Ronaldo panasza a versenynaptárra

„A versenynaptár olyan, amilyen. Volt idõ, amikor nekünk volt kevesebb idõnk a felkészülésre. Ehhez hozzá kell szoknod.”

A Madrid jó formában érkezik

„A Clásicók esetében nehéz elõre megjósolni, hogy mi lesz, de az biztos, hogy nagy lesz a küzdelem. A Madridban óriási potenciál van, és nem könnyû a Bernabéuban játszani.”

„A Clásico mindig egy óriási harc a pályán. Mindenben jobbnak kell lenned, hogy legyõzhesd a Real Madridot. Ez nem egy meccs a sok közül. Az soha! Aki nyer, nagyon jó benyomásokkal folytathatja. Hiba azt gondolni, hogy nem történik semmi, ha veszítünk.”

Messit ünnepelné a közönség, ha rekordot dönt?

„Bárcsak ünnepelné a Bernabéu Messit, mert ez azt jelentené, hogy gólokat szerez, és több esélyünk lenne, hogy gyõzzünk. Nekem az valószínûtlennek és szürreálisnak tûnik, hogy emiatt álljon a meccs, de nagyon szívesen megnézném a közönség válaszát a helyzetre. Én csak azt tudom, hogy nagyon örülnék, ha felülmúlná Zarra rekordját.”

A saját formája, benyomásai

„Elégedett vagyok azzal, ahogyan a játék megy a bajnokság kezdetétõl. Mind a csapattal, mind a mesterrel nagyon jó a kapcsolatom. Eddig mindig a középpályán játszottam, ahol a legjobban is érzem magam. De ott állok rendelkezésre, ahol szükség van rám.”