Luis Enrique: „Megérdemelten nyertek”

Nem számított ilyen nyílt meccsre | Suárezt ismét a kezdõbe tenné

Luis Enrique Martínez a mérkõzés utáni sajtótájékoztatóján megérdemelt madridi gyõzelemrõl beszélt, valamint elmondta, hogy habár a vereség természetesen nem erõsíti meg a munkába vetett hitüket, viszont a tanulási folyamat része. A spanyol tréner szerint nem volt nagy különbség az elsõ és a második félidõ között, mert már az elsõ játékrészben is veszélyeztettek a madridiak.
 
„A vereségek nem erõsítenek meg. Ez egy olyan vereség, ami felnyitja a szemünket arról, hogy jelenleg vannak még jobb csapatok, mint mi. Elemeznünk kell a hibákat, és ki kell javítanunk õket. A vereség tehát nem pozitív megerõsítés, ugyanakkor a tanulási folyamat része.”
 
Nem volt nagy különbség a félidõk között
 
„Nem érzékeltem két teljesen ellentétes félidõt. Az elsõben jól kezdtünk, ugyanakkor hiába vezethettünk volna 2-0-ra, nekik is megvoltak a helyzeteik. A Madrid teljesen megérdemelten nyert.”
 
Hibák
 
„A jó kezdés után nem tudtunk már gólhelyzeteket kialakítani, méghozzá az ellenfél erõsségének köszönhetõen. A második kapott gól rögzített helyzet, a harmadik pedig alapvetõ hiba. Az ellentámadásaik veszélyesek voltak.”
 
Suárez
 
„Nem bántam meg a döntést. Jó állapotban volt, és a vártnál magasabb ritmuson tudott edzeni.”
 
A védekezés 
 
„Kevésbé voltunk erõsek, mint eddig ezen a téren, a hibákat pedig megbüntette a Madrid.”
 
Piqué tizenegyese
 
„Ez nem hiba, nem mentális probléma, csupán balszerencse.”
 
A rangadókat eddig elveszítette a csapat
 
„A szezon végén kell értékelni. Egyébként nem látok hasonlóságot a két vereség között, mert a PSG ellen többet érdemeltünk volna, és csak a buta hibáink miatt kaptunk ki, míg itt már jobb volt a Madrid.”