Amennyi kellett egy Klasszikus elõtt: 3-1

Egy félidõ jó játék | Messi és Neymar ismét | Súlytalan Ajax

A Barcelona nagyrészt egy félidõ alatt megnyerte az Ajax elleni BL-mérkõzését, egy újabb félidõt pihent, abban a reményben, hogy a Real Madrid ellen a legjobb formájában játszik majd. Neymar és Messi góljával hamar elõnybe került a katalán csapat, a második félidõ lényegesen eseménytelenebb volt, de El Ghazi és Sandro még egy-egy góllal színesítették az estét.

Bár az Ajax is talán támadó szellemiségû csapat, a Camp Nouban többnyire védekezésre tellett az erejébõl. A Barcelona az elsõ perctõl uralta a játékot, minimális teret engedett ellenfelének, és idõvel világossá vált, hogy csak az a kérdés, mekkora lesz a gólkülönbség a két csapat között.

Sokat nem is kellett várni a vezetõ gólra, a 7. percben egy szép, egyérintõs támadás végén Messi adta ki a labdát Neymarnak, aki kinézte magának a hosszú sarkot, majd oda is helyezte a labdát. A Barça ezt követõen is fölényben maradt, érett a második gól, és a 24. percben Messi is bevette Cillessen kapuját. Iniesta kiváló elõkészítése után Messi megtartotta a játékszert, majd lõtt, és ugyan a holland portás beleért a labdába, hárítani nem tudott.

Ezen felül Pedrónak volt egy kapufája, Iniestának egy óriási gólhelyzete, ahol csak annyin múlt a harmadik gól, hogy a középpályás nem emelte meg eléggé a labdát, miután a védelmen keresztülfûzte magát.

A félidõ után azonban leült a meccs, a Barça vissza ugyan nem állt, de lényegesen lassabban, veszélytelenebbül játszott, nem támadott olyan intenzitással, mint a korábbiakban.

Messinek ettõl függetlenül is voltak helyzetei, lõtt egy gólt lesrõl, de egyébként is közel állt a második góljához. Késõbb elkezdett cserélni is Luis Enrique, elõbb Neymart, majd Messit is lekapta a pályáról – gondolva a hétvégi Clásicóra – , utóljára pedig a régóta nem látott Rafinha kapott lehetõséget. A meccs végére aztán ismét jöttek a gólok.

Elõbb El Ghazi szépített egy lepattanó labdából a 88. percben, majd a csereként beállt Sandro volt eredményes. A tizenhatoson kapott labdát, egy csellel beljebb került, majd kilõtte a hosszú sarkot.

A vége így 3-1, de mivel a PSG gyõzött Cipruson, a párizsiak továbbra is vezetik a csoportot.

FC Barcelona – AFC Ajax: 3-1 (2-0)
Barcelona, Camp Nou
79.357 nézõ
Vezette:
William Collum

FC Barcelona: Ter Stegen; Alves, Bartra, Piqué, Jordi Alba; Mascherano, Rakitic, Iniesta; Pedro, Messi és Neymar.

AFC Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Zimling (Riedewald 56′), Andersen; Schöne, Sigthorsson (El Ghazi 73′) és Kishna.

Gólok: Neymar (7′), Messi (24′), El Ghazi (88′) Sandro (94′).